Bjud dina vänner på en fantastisk god lördagsmiddag – Entrecote med potatis, palsternacka och en klick med timjansmör!
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär sötpotatisen och palsternackan i tunna skivor och lägg på en plåt.
- Ringla över olivolja och krydda med örtagårdskrydda, salt och peppar.
- Ugnsbaka rotfrukterna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter eller tills de är mjuka.
- Lägg smöret till timjansmöret i en skål.
- Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften.
- Tillsätt tillsammans med timjan och flingsalt och rör ihop alltsammans till ett kryddsmör.
- Krama ihop smöret med händerna, lägg det på bakplåtspapper och forma till en rulle.
- Låt ligga kallt till serveringen.
- Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttet i några minuter på varje sida.
- Låt citronhalvan ligga bredvid i pannan med snittytan nedåt.
- Lägg spenaten på fyra tallrikar och de rostade rotfrukterna ovanpå.
- Placera köttet bredvid och servera med timjansmör, stekt citron och färsk timjan.