Gör så här
- Strö på salt och peppar på kycklingen.
- Blanda ihop riven vitlök, olivolja, ketjap manis och dragon i en skål.
- Riv zest från en ½ citron och blanda ner. Marinera kycklingen i 20 minuter eller över natten.
- Skiva den resterande citronen i skivor. Sätt ugnen på 225 grader, varmluft.
- Skala och skär alla rotfrukter i stavar. Blanda riven vitlök, olja och örter i en skål.
- Blanda ner rotfrukterna och lägg på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen i 10 minuter.
- Stek under tiden kycklingen i en stekpanna på bägge sidor och lägg upp på en plåt.
- Lägg citronskivor runt om. Sänk ugnstemperaturen till 200 grader och sätt in kycklingen i 20 minuter.
- Gör såsen genom att skala och finhacka lök.
- Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök och riven vitlök.
- Tillsätt buljongtärning och dragon. Häll på vatten och vin och låt koka ihop 10 minuter.
- Tillsätt grädde, senap och ev färsk dragon.
- Servera kycklingen med rotfrukterna, dragonsåsen och en grönsallad.