Ulrikas recept

Jag är kokboksförfattare, receptkreatör och kostrådgivare. Under åren har jag gett ut över 30 kokböcker så det har blivit en hel del recept. Du får ta del av dem i mina kurser men jag delar även med mig av lite smakprov här och i min YouTube kanal Ulrikas Hälsokök.

Grillad lax med ramslökssmör

Det är så gott och lätt att grilla en hel laxsida och servera till många personer. Tricket är att grilla filésidan först och sen vända på laxen så den får grilla underifrån med skinnet på. Då håller den ihop och du får ett fint resultat. Servera med ett gott ramslöksmör (alt vitlök och gräslök) och […]

Raw grekisk sommarpaj

Raw grekisk sommarpaj är en ljuvlig sommarpaj med grekisk yoghurt, hallon, jordgubbar, granatäpple och äpple. Med andra ord är detta ett recept som passar perfekt till försommaren men ävn en underbar dessert till midsommar!  

enkelt lunchrecept

Avokado med laxröra

Avokado med laxröra är en fräsch lunch- eller brunchrätt som passar de flesta. Receptet är GI-anpassat och innehåller cirka 515 kalorier per portion. Är du nyfiken på fler recept från Ulrika Davidsson? Spana in vår receptbank för mer nyttiga och goda maträtter!

Stekt lax med jordgubb- och mozzarellasallad

Här bjuder jag på ett recept som kommer i vår nya kurs som vi lanserar snart – Beach 2020! Det är en stekt lax med en jordgubb- och mozzarellasallad med smak av mynta. Denna ljuvliga smakkombination är så läcker och passar en vårkväll hemma eller som en rätt att bjuda på när du har gäster! […]

Blomkålssallad på två olika sätt

Två lättlagade och hälsosamma sallader med blomkål som bas

Laxpizza med pepparrotsost

Laxpizza med pepparrotsost. Går det att äta pizzor utan vetemjöl som är gott och passar när man undviker snabba kolhydrater? Ja visst – inga problem! Här bjuder jag på en av mina favoritpizzor!  

Ugnsomelett på franskt vis

Ugnsomelett på franskt vis är ett enkelt och gott recept som finns med i onlinekursen GI Snabbt & lättlagat. Visste du att ägg innehåller nästan alla vitaminer och mineraler? Dessutom så är listan lång hur bra det är med ägg: – naturligt – miljövänligt – närproducerat – billigt – lättlagat med många användningsområden – bra […]

Rödbetskaka med saffrancréme

Ulrikas rödbetskaka med saffrancréme. Baka en god, saftig kaka med ett krämigt saffransöverdrag och dekorera fint med blommor eller svarvade rödbetor! Basen i kakan är rårivna rödbetor och  jag använder mig av Tofutti som är en sojabaserad färskost. Dessutom är kakan glutenfri och sockerfri!

Kladdkaka med svarta bönor och pistagenötter

Prova att baka den supergoda kladdkakan med svarta böner och pistagenötter nu  när man har mer tid hemma!

Shakshuka – Arabiska ägg i tomatsås

Shaksukan, eller arabiska  ägg i tomatsås, är en traditionell frukosträtt i Mellanöstern och den är ljuvligt god! Det här är ett av de recept som är med i min nya kurs Jorden runt med Ulrika som är uppbyggd på fyra veckor där varje vecka bjuder på recept och kunskap från en av världens matregioner. Just […]

LCHF Lasagne

En härlig LCHF Lasagne där aubergine och squash ersätter pastaplattorna.

Krispig frömüsli på 5 min

Krispig frömüsli på 5 minuter är ett enkelt och gott recept att förgylla morgonen med. En egen hemmagjord müsli är mycket godare än köpt och dessutom ljuvlig när den är lite ljummen.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!