I går var det ett “grönt matevent” i Kungsträdgården som jag medverkade i. Jag föreläste om fördelarna med att äta Raw Food och inpspirerade gästerna med att bjuda på Melongazpacho, blomkålstaboulleh, rödbetsquinoa med ärtpesto och spirulinabollar från min nya bok. Att äta mer Raw food är något som jag försäker inspirera till – vinsten med det är att maten behåller sin näring och de bra enzymerna som finns i. Enzymer är jätteviktigt för matsmältningen och bra för din hälsa!

Gissa om gästerna blev glada när de senare hittade min bok i goodiebagen som alla fick när de gick hem. Jag blev glad för  jag fick ett jättefint förkläde av Eva på Nyttadesign som jag kommer att “bo” i numer.

Melongazpacho – 4 portioner

En fräsch soppa som serveras kall.

1 vatten melon
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
1 msk riven färsk ingefära
1 citron
Salt och svartpeppar
4 selleristänger
1 gurka
½ kruka färsk koriander

Skär av toppen på melonen och gröp ut köttet. Skala och skär lök och vitlök fint. Dela chilin och hacka. Lägg melon, lök, vitlök, chili, ingefära i en matberedare och mixa till en jämn soppa. Pressa i citronsaft och smaka av med salt och peppar. Häll tillbaka soppan i melonen. Finhacka selleri och gurka och lägg i soppan. Hacka koriander att toppa soppan med.