I går gjorde jag goda muffins som passar nu när det är advent på gång. Prova dessa för de är ljuvliga! Sukrin och kokosmjöl hittar du på hälsokosten och på detta sätt bli muffinsen både kolhydratsnål som glutenfri… Jag ska bjuda Malou på denna muffin när jag gästar “Efter tio” på fredagförmiddag.

Pepparkaksmuffins med grädde och chokladknappar

2 dl sukrin

150 g smör

1 krm malen nejlika

1 krm malen ingefära

1 krm malen kardemumma

2 tsk malen kanel

6 ägg

3 dl gräddfil

3 tsk bakpulver

½ dl fiberhusk

1 ½ dl kokosmjöl

1 ½ dl mandelmjöl

Topping

2 dl vispad grädde

½ dl chokladknappar

Sätt ugnen på 200ᵒ C. Vispa sukrin och smör poröst. Rör ner ägg och gräddfil. Blanda bakpulver, fiberhusk, kokosmjöl och mandelmjöl i en skål. Rör ner i äggblandningen. Ställ 12 stora muffinsformar på en ugnsplåt. Fördela smeten i muffinsformarna och grädda i ugnen ca 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna. Lägg en klick grädde på varje muffins. Toppa med chokladknappar.