Olika träningsformer håller motivationen uppe!

För att hålla motivationen uppe och orka fortsätta med din träning är det viktigt att du tycker att det är roligt. Denna känsla får du bäst genom att variera din träning. Idag är det lättare än någonsin då det finns en rad av olika aktiviteter att välja mellan – sporter och träningsklasser på gymanläggningar är bara några exempel av utbudet. Det som sätter gränserna behöver inte vara din plånbok utan din egen fantasi. Under sommaren arrangerar flera träningsanläggningar gratis träningspass utomhus, flera cirkelset av utegym byggs runt om i landet och om vädret visar sin goda sida är en simtur eller en powerwalk/joggingrunda några exempel på bra sätt att få en god kondition och en hälsosam kropp.

Killar – låt inte taktkänslan stoppa er

Killar har ryktet att ha det svårare att hänga med och hitta taktkänslan när det kommer till olika träningsklasser i grupp. Men låt inte det vara en anledning till att ge upp och tillslut stoppa er! Ha i minnet att det ofta tar minst två pass innan du känner igen de olika övningarna och kan hänga med till hundra procent. Till dess kom ihåg att all träning är bra träning! Du kommer säkerligen bli överraskad över hur roligt dessa olika klasser kan vara och att det idag blir allt vanligare med manliga ansikten i rummet. Ett tips är att fråga din träningsanläggning om vilka pass som är för nybörjare och vilka som är för de som är mer vana då det ibland görs vissa uppdelningar.

Roliga träningsformer för både män och kvinnor

De olika träningsformerna kan för vissa av oss låta förvirrande och missvisande av vad dessa innebär. Därför har vi listat några roliga träningspass nedan med en kort förklaring av vad dessa innebär. Kanske hittar du rent av en klass som tränar dina favoritmuskler och som du aldrig spärrat upp ögonen för på grund av namnet. För fler inspirationsklasser och beskrivningar gå in på din favorit träningsanläggning!

Afrodance

För dig som gillar dans och musik. Afrikanska rytmer där utmaningen och därmed också träningsglädjen ligger i att hitta känslan i musiken och att kunna uttrycka den genom rörelserna.

Body Pump

Body Pump är ett vanligt ord i träningssammanhang. Body Pump är styrketräning till musik som utmanar dig och gör dig stark. Du tränar kroppens större muskler med hjälp av vikter och en skivstång. Du väljer själv dina vikter och hur du vill utmana din kropp.

Core

Tränar coremsukler – mage och rygg genom funktionell styrketräning. Core passar utmärkt att kombinera med konditionsträning, styrketräning eller som ett enskilt träningspass.

Zumba

Utgår ifrån dansbaserade enkla dansrörelser med inspiration från traditionell musik som cumbia, salsa, reggaeton och merengue. Zumba har ryktet att ge fantastiska resultat och är en träningsform som är lätt att följa och bjuder på många leenden.
Glöm inte bort att med fantasin kommer du långt!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!