Ronehamns livsI går hade vi en nypremiär i Ronehamns Livs! Jag och några andra i socknen har hjälpt till att förnya butiken för att få mer folk som handlar i den gamla lanthandeln. Det vore så synd om den lades ner tycker jag och många andra. Elly som äger affären har drivit den i 30 år och det är Gotlands äldsta lanthandel. Jag har bidragit med att hjälpa till med att se över sortimentet och tagit in lite nya produkter.

IMG_2732

Både radio och Gotlands Allehanda hade detta som första nyhet under lördagen! Det gjorde att det blev en väldigt lyckad invigning med fullt med folk hela dagen. Elly bjöd på kaffe och Laban bjöd på kanelbullar och pannkakor. Jag hade fixat en rostad Granola som jag bjöd på och pratade frukost. Klara bjöd på en underbar soppa ute vid parkeringen.

Invigning Ronehamns LivsLabans KvarnIMG_2726

Hemrostad granola

Ronehamns LivsRabarberpynt

Jag pyntade och gjorde fint i butiken med sommarblommor, härliga rabarberblad och fina syrener…

Laban

Asiatisk hylla

Jag ordnade en asiatisk hylla med lite recept som går fort att laga. Det som var lite roligt var att jag hade tagit in sjögräsnudlar som sålde helt slut – kul!

Ronehamns Livs

Har ni möjlighet att besöka Ronehamns Lanthandel så gör det för det är en upplevelse!