Mitt namn är Marie och jag kommer att gästblogga här under sex veckor. Jag är 33 år gammal, bosatt i norra Sverige och försöker kombinera karriär med att vara småbarnsförälder. Älskar god mat och dryck, spenderar gärna lång tid vid spisen på helgerna och kanske är det därför som vågen sakta men säkert pekar uppåt…

Jag är väl en typisk Svensson-bantare, som inför varje sommarsäsong konstaterar att shortsen inte passar. Börjar banta med någon extrem bantningsmetod en måndag men ger upp på fredag när helgens frestelser nalkas.

Därför ser jag dessa veckor som en riktig kickstart på något nytt och positivt i mitt liv. Bra mat och regelbunden motion, med lite pepp från er som läser måste jag bara lyckas tappa några kilon!

Mitt mål är att tappa åtta kilo och åtta cm runt midjan. Vi får se hur långt jag hinner under dessa sex veckor. Jag har ett hemligt mål med min viktresa, återkommer till det lite senare. Tänkte även tänka ut ett delmål, något att se fram emot när vågen visar minus tre kilo.

På min fritid tycker jag om att vara ute i naturen och resa. Jag uppskattar promenader, båtturer på sommaren och svampplockning på hösten, Har en målsättning att någon gång i livet genomföra tjejklassikern. Tänkte nu hitta igen konditionen och kanske står jag i skidspåret beredd att utmana mig själv sista helgen i februari nästa år.

Min tanke är att dessa sex veckor ska vara en bra start för en hälsosammare livsstil.