Musik håller motivationen uppe!

Musik har en stor kraft att påverka oss människor och vårt humör. Lugn musik kan få oss att varva ner och slappna av efter en lång och stressig dag. Vissa låtar kan ta oss tillbaka till en dag för flera år sedan och få oss att se den lika klart som den dagen vore igår. Kort och gott påverkar musik och låtval oss människor mer än vad vi tror. Därför är det väldigt viktigt att du hittar rätt musik som passar just dig och din personlighet och som höjer motivationen.

Skapa dig en egen unik låtlista

En låtlista kan innehålla alltifrån upptempolåtar som får dig att komma ur din trötthetszon och få din kropp att vakna till liv, till gamla godingar som ger din kropp energi. Ett bra tips är att ständigt uppdatera din musiklista och lägga till ny musik som du tycker om för stunden. Tröttnar du på din låtlista kan du tappa en del av det som ger din kropp motivation och energi till att hålla igång.

Musikjätten Spotify

Spotify är idag ett vanligt val av en online-musiktjänst där du kan lyssna till strömmad musik från internet. Där kan du skapa dina egna låtlistor, lyssna på dina vänners favoritmusik och även ha koll på den senaste musiken. Ett annat sätt att få din favoritmusik till din telefon, Ipod eller mp3 är att köpa låtar via programmet iTunes.

Träning går bättre med musik

Det är ingen slump att många gym valt att ha musik på sina träningsanläggningar. Musik ser nämligen se till att öka uthålligheten vid träning. Den ser till att du lättare håller dig till ditt träningsprogram och inte avbryter det innan alla övningar eller din utsatta tid för din träning är klar. En viktig punkt att komma ihåg är att om musiken på ditt gym inte överensstämmer med din musiksmak och ger dig det där extra, att du då ser till att på ett eller annat sätt ha med dig egen musik som ger dig det.