Ibland blir man ju sugen på att äta pizza…och det kan man visst göra om man gör en pizzabotten på annat än vetemjöl. Här kommer mitt favoritrecept som går att variera topping efter vad du gillar – Ha en skön lördag!
Västerbottenpizza med salami – 1 stor
3 ägg
1-2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
200 g riven västerbottenost
Fyllning
½ dl ajvar relish
1 pkt mozzarella, ca 150 g
200 g salami
100 g cocktailtomater
1 tsk pizzakrydda
Lite färska basilikablad
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till degen. Låt stå tills degen blivit fast. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och tryck ut degen till en avlång stor pizza. Förgrädda i ugnen ca 15 minuter. Ta ut pizzan. Bred på ett jämnt lager ajvar relish med hjälp av en sked. Skär mozzarella i skivor och fördela ost och salamin på pizzan. Dela tomaterna i halvor och lägg ovanpå. Strö över pizzakrydda och grädda i ugnen tills osten blivit gyllenbrun, ca 10 minuter. Toppa med färska basilikablad.