I går var en händelserik dag! Uppe tidigt och förberedde föreläsningen för 10,11 och 12-åringar på Vittra Skolan i Sollentuna. Jag hade förmånen att ha sällskap av Sara som hjälper mig ibland (en underbar tjej!!). Vi fixade bärsmoothies till barnen och jag föreläste om betydelsen av att äta hälsosamma frukostar och mellanmål. Vi visade också på ett mycket bra sätt hur snabba kolhydrater fungerar i kroppen genom att demonstrera hur snabbt olika kolhydrater bryts ner i kroppen genom att använda två glasskålar med vatten (symboliserar magsäcken). Vi lade sedan ner onyttigheter i den ena och nyttigheter i den andra – barnen grinade verkligen illa åt den onyttiga sörjan (de ville inte ens smaka)!!!

På kvällen startade min viktgrupp “6 kilo på 6 veckor” det är 13 tjejer och en kille i gruppen och vi träffas under 6 veckor och ska givetvis tappa 6 kilo – spännnade!

Efter kursen åkte jag hem till “miljonären Ola” och såg premiärprogrammet “Den hemlige miljonären” som han deltog i – jättefint program som tydligt visar hur Ola är som person!

I dag bakar jag linfrökex – det tar tid men de blir väldigt goda!

Fröknäcke – 2 plåtar

Detta knäckebröd är så gott och är väl värt tiden det tar att göra en plåt. Räcker några veckor och det känns lyxigt att ha en plåtlåda hemma med dessa fröknäckisar!

3 dl linfrö
3 dl vatten
½ dl sesamfrön
½ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
1 tsk lantbuljong

Blanda linfrö, sesamfrö, solrosfrön och pumpafrön med vattnet. Låt stå cirka 4 timmar. Sätt ugnen på 40 – 45 grader. Häll av vattnet och tillsätt buljongen. Blanda om och bred ut ett tunt lager på två bakplåtspappersklädda ugnsplåtar.  Grädda i mitten av ugnen i ca 8 timmer. Öppna ugnslocket emellanåt. Bryt till mindre bitar och ät som ett knäckebröd.