Visst är det fantastiskt ute? I Sollentuna skiner solen och snön gnistrar. Min fotograf Malte kommer i dag och vi ska ta några bilder på mig ute i snön för en kommande bok…
Ikväll ska jag åka Birka Paradise – det är ju alla hjärtans dag! Hur firar ni detta? Hälsningar Ulrika
Här kommer ett gott recept för en vintrig dag i Sverige!
Lax och pepparrotspaj – 4 – 6 portioner
En nyttigare pajdeg med mindre kolhydrater och en fantastiskt god fyllning! T a med som matlåda dagen efter med en god sallad.
Pajdeg
1 dl rågmjöl
½ dl Fiberhusk
50 g smör
½ tsk salt
1 ägg
1 msk vatten
Fyllning
3 ägg
2 dl grädde
1 dl mjölk
2 msk frysta italienska kryddor
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl fryst spenat
1 paket färskost med pepparrotsmak, 150 g
1 paket rökt lax 200 g
2 dl riven stark ost
Garnering: örter
Sätt ugnen på 200 grader. Mät upp mjölet och lägg i smöret. Blanda ner resten av ingredienserna och arbeta snabbt ihop degen och kläm ut den i en pajform. Pricka skalet med en gaffel och grädda i 10 minuter. Vispa ägg, grädde, mjölk, kryddor, salt och peppar i en skål. Fördela spenat i pajbotten och bred över pepparrotsosten. Skiva laxen och lägg på osten. Häll på ägg- och gräddblandningen och strö över riven ost. Grädda i mitten av ugnen i ca: 30 minuter. Toppa med färska örter och servera med en sallad.