I går hade vi många gäster på besök (15 st) och jag funderade på -Vad ska jag bjuda på som är enkelt, gott och inte krävs att jag står i köket när gästerna kommer?

Jag kom fram till att jag skulle göra Lax i folie och det blev väldigt gott! Till efterrätt gjorde jag en bärpaj som alla barn älskade trots att den inte innehöll socker.

Så här gjorde jag:

Lax i folie med skagenröra

Först tinade jag laxfiléer som ligger styckfrysta och la i en skål. Häll på lite olivolja, salt, citronpeppar och citronsaft. Jag kokade färskpotatis (kan uteslutas) och blandade kokt potatis, små morötter, sugar snaps, färsk dill, salt, svartpeppar, citron och olja i en stor skål. Sedan lade jag upp färska spenatblad på folieark, toppade med potatis och grönsaksblandningen och sedan en laxfilé över. Klippte lite färsk dill över och satte i hop paketen. Grillade dem ca 20 minuter på grillen. När jag serverade dem så hade jag en skål med hemgjord skagenröra som alla kunde klicka på fisken. Skagen blandade jag med frysta räkor, majonnäs, créme fraiche, dill, salt, peppar och citron. En stor sallad gjorde jag också med sallad från mitt land.

Skalen till bärpajen bakade jag på morgonen och tog då 100 g smör och blandade med 2,5 dl mandelmjöl och lite kardemumma. Plattade ut degen i en pajform med avtagbar kant och gräddade 10 minuter i 200 grader. Låt kallna och fyll formen med vispad grädde som jag blandar med vaniljkesella. Toppa sedan men färska eller frysta bär och grovt riven vit choklad.