Paj är alltid bra att ha i kylen om man inte vill ägna tid åt matlagning varje dag. Den blir bara godare dagen efter – perfekt att ta med som matlåda! Jag gör pajskalet med så lite kolhydrater det går men man kan använda dinkelsikt och rågmjöl om man vill. I går gjorde jag en kycklingpaj med smak av curry och en jättestor sallad med god dressing till.
Kycklingpaj med curry – 6 portioner
Pajdeg
½ dl Fiberhusk
1 ägg
1 msk vatten
100 g smör
1 dl kruskakli
1/2 dl dinkelsikt
½ tsk salt
Fyllning:
1 grillad kyckling
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 röd paprika
3 ägg
3 dl grädde eller havregrädde
1 msk curry
salt och svartpeppar
1 dl riven stark ost
1 röd paprika
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda fiberhusk, ägg och vatten i en skål. Låt stå i några minuter. Mät upp mjölet och lägg i smöret. Arbeta snabbt ihop degen och kläm ut den i en pajform. Pricka skalet med en gaffel och grädda i 10 minuter.
Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Skala och skiva lök och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn lök och vitlök i någon minut. Strimla paprikan och lägg ner i stekpannan. Ta av från värmen. Fördela kyckling i pajskalet och lägg på lök och paprikan. Vispa ägg, grädde, curry, salt och peppar i en skål och häll i blandningen i pajen. Strö på ost och grädda i mitten av ugnen i ca: 40 minuter. Servera med en god sallad och dressing!