Paj är alltid bra att ha i kylen om man inte vill ägna tid åt matlagning varje dag. Den blir bara godare dagen efter – perfekt att ta med som matlåda! Jag gör pajskalet med så lite kolhydrater det går men man kan använda dinkelsikt och rågmjöl om man vill. I går gjorde jag en kycklingpaj med smak av curry och en jättestor sallad med god dressing till.

Kycklingpaj med curry – 6 portioner

Pajdeg

½ dl Fiberhusk

1 ägg

1 msk vatten

100 g smör

1 dl kruskakli

1/2 dl dinkelsikt

½ tsk salt

Fyllning:

1 grillad kyckling

1 rödlök

1 vitlöksklyfta

1 msk smör

1 röd paprika

3 ägg

3 dl grädde eller havregrädde

1 msk curry

salt och svartpeppar

1 dl riven stark ost

1 röd paprika

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda fiberhusk, ägg och vatten i en skål. Låt stå i några minuter. Mät upp mjölet och lägg i smöret. Arbeta snabbt ihop degen och kläm ut den i en pajform. Pricka skalet med en gaffel och grädda i 10 minuter.

Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Skala och skiva lök och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn lök och vitlök i någon minut. Strimla paprikan och lägg ner i stekpannan. Ta av från värmen. Fördela kyckling i pajskalet och lägg på lök och paprikan. Vispa ägg, grädde, curry, salt och peppar i en skål och häll i blandningen i pajen. Strö på ost och grädda i mitten av ugnen i ca: 40 minuter. Servera med en god sallad och dressing!