Skapa en mer hälsosam livsstil med vegansk kost!
Är du sugen på vegansk kost samtidigt som du ger din kropp både en viktminskning och hälsoförbättring? Eller känner du att vegetarisk kost kanske är en tillräckligt stor omställning för dig? I denna kurs kan du välja om du vill äta veganskt eller vegetariskt. Recepten bygger på veganska ingredienser från grunden men du kan enkelt ändra detta genom att addera olika råvaror som finns rekommenderade intill varje recept. På så vis får du möjlighet att prova båda dessa kosthållningarna och kan dag för dag välja vad du vill äta.
Vare sig du uteslutit animaliska produkter sedan tidigare eller är nybörjare på detta finns det många anledningar till att pröva ett kostschema utan kött. Den största anledningen är att du kommer att må bättre. Du kommer dessutom att få njuta av goda veganska/vegetariska recept som mättar bra och ger dig energi.
Många VILL äta mer vegetariskt och veganskt men har svårt att komma igång. Man är osäker på hur man ska göra, vad man ska laga och vad man ska ersätta köttet med. I denna kurs hjälper Ulrika dig i denna snåriga djungel och visar i flera matlagningsfilmer hur enkelt det faktiskt är att skapa en meny med enbart vegetarisk och/eller vegansk kost.
I denna kurs behöver du inte tänka själv – Ulrika har planerat och förberett allt, så det är bara för dig att följa. Du får färdigt kostschema för dina veckor, alla recept du behöver samt färdiga inköpslistor med alla råvaror du behöver för att laga maten. Enklare än så blir det inte!
Fördelarna med en kost utan animaliskt kött:
- Du stärker ditt immunförsvar och dessutom är denna kost bra för både mage- och tarm, värk i kroppen samt högt blodtryck.
- Grön mat är ofta billigare eftersom kött är en dyr råvara.
- Du gör en stor insats för miljön genom att inte äta kött.
- Du avlastar kroppen genom att du utesluter socker, gluten och mjölkprodukter.
Du får lära dig:
- vegomatglädje i köket och att äta mer hälsosamt med naturligt vegetabiliskt protein, bra fetter, mycket grönsaker och långsamma kolhydrater i mindre mängd.
- laga snabba och mättande gröna recept, både varma och kalla rätter men mestadels varma rätter även om det förekommer sallader, röror och bra frukosträtter.
- att följa ett kostschema och göra egna personliga kostscheman för framtiden – lika bra för ekonomin som för hälsan.
- näringslära och andra praktiska kunskapsdokument inom kosthållning.
Kostschemat och recepten bygger på en lågkolhydratkost med goda och lättlagade recept! Alla recepten är kaloriberäknade och man äter olika antal kalorier varje dag för en hög förbränning. Det kommer vara två typer av fasta planerat i kostschemat, 16:8 och 5:2. Att använda sig av olika typer av fasta är ett bra verktyg för att förbättra sin hälsa och gå ner i vikt, men även för att behålla vikten. Du kan också välja att avstå från fasta och äta fler kalorier dessa dagar.
Tips! Vill du testa att äta mer vegetariskt men inte överge animaliska proteiner helt? Testa vår onlinekurs Flexitarian