Jorden runt med Ulrika Davidsson är en helt nyskapad kurs med inspiration och matglädje från världens alla hörn. Under kursen får du följa med Ulrika på en matresa i fem olika matregioner; Medelhavet, Asien, Mellanöstern, Karibien/Sydamerika för att slutligen landa i vår egen matregion nämligen Norden.
När Ulrika var på semester i Mexiko blev hon inspirerad av matkulturen, och som ett resultat av detta har hon skapat kursen Jorden runt med Ulrika som bygger på typiska smaker, kryddor och råvaror från olika delar av världen.En specifik råvara står i centrum samma dag varje vecka, men kombineras med olika smaksättningar och tillbehör från de olika regionerna.
Kursen vänder sig lika mycket till matintresserade som till dig som bara vill få lite ny inspiration i vardagen. Givetvis är recepten hälsosamma och framtagna för att ge deltagaren en nyttigare livsstil och de bygger alla på en lågkolhydratkost med inslag av periodisk fasta. Kursen innehåller massor av nyskapade recept blandat med några av Ulrikas favoritrecept från tidigare kurser. Dessutom får du som SvD läsare en unik framtagen vinguide som hjälper dig med hur du bör tänka och resonera när du vill välja vin till dessa smaker och maträtter. Vi har även med hjälp av en sommelier från en av Sveriges största importföretag Lively Wines att hitta ett passande vin till två recept från varje område.
Detta får du lära dig i Jorden runt med Ulrika:
- matglädje i köket och att äta mer hälsosamt med naturligt protein, bra fetter, mycket grönsaker och långsamma kolhydrater i mindre mängd.
- laga kreativa och nyskapande rätter från världens all hörn. Kursen innehåller både varma och kalla maträtter med kött, fisk, fågel och vegetariska rätter.
- utvalda vintips och viner som passar unikt för just dessa recept och områden.
- följa kostschemat och göra egna personliga kostscheman för framtiden.
- näringslära och att välja rätt råvaror såväl i butiken och på restauranger.