Hälsosam familj

4 veckor

Nollställ
Want a discount? Become a member by purchasing Ulrikas hälsobank eller Hälsoo!

Hälsosam mat för hela familjen

Behöver du och din familj få bättre matvanor och laga mer mat tillsammans? Hälsosam familj är kursen för dig och din familj och målet är att du ska få en mer medveten familj som lägger ner tid på matlagning, gör klokare val och därmed får barn, tonåringar och vuxna som mår bättre, har mer energi och är glada och friska.

Alla i familjen kan äta efter de färdiga menyplanerna och ni kommer att få prova många nya rätter, men alla rätter är anpassade för att barn ska uppskatta maten. Under fyra veckor får du färdiga menyplaner och recept för varje dag. Dessa bygger på frukost, lunch och middag som passar alla i familjen, såväl en 5-åring som en 18-åring! Att göra en hälsosatsning på 4 veckor är en lagom tid för att få alla i familjen att ställa upp. Det är också tillräckligt lång tid för att märka skillnad och känna av de positiva förändringarna med den nya kosthållningen.

Nu erbjuder vi en fast kursstart för alla som vill ha pepp och stöd i arbetet mot en hälsosam familj och mer matglädje i vardagen!

Du kommer utöver matglädje i middagsrecepten också få tips på hur man gör en familjemüsli, baka bröd och göra desserter utan socker och hur man fixar hälsosamma mellanmål.

Kursen är baserad på lågkolhydratkost vilket innebär att ni väljer bort potatis, vit pasta, vitt ris och liknande livsmedel som innehåller mycket snabba kolhydrater. De kolhydrater ni äter kommer från grönsaker och långsamma kolhydrater som fullkorn, helkorn och rotfrukter. Ni undviker även socker, halvfabrikat och minskar ner på gluten och laktos. Dessa små förändringar i er vardag kommer göra stor skillnad och ni kommer märka att ni mår bättre.

Om det finns önskemål att gå ner i vikt finns det i kursmaterialet ett parallellt kostschema med fokus på just viktnedgång. Detta kostschema har familjemenyplanen som utgångspunkt. Kostschemat passar en förälder som vill tappa några kilon eller en tonåring som vill ha hjälp med att gå ner i vikt tillsammans med sin förälder på ett sunt sätt. Det innebär att du som vill gå ner i vikt äter lite mindre kalorier i form av en mindre portion och kompletterar med periodisk fasta vissa dagar. Som förälder äter du matlådor med rester från gårdagens middag eller en mättande soppa eller sallad. Alla middagar äts med familjen som tillsammans kan genomföra en hälsosam förändring med mycket matglädje. Ett enkelt sätt att gå ner i vikt utan att det påverkar familjens måltider eller vardagsliv.

Detta får du lära dig i Hälsosam familj:

 • hur ni får en hälsosam familj på 30 dagar.
 • laga mat tillsammans i familjen med nya frukost och middagsvanor och recept.
 • följa en planerad menyplan och göra egna menyer för framtiden.
 • förberedda inköpslistor att addera mängd beroende på storlek på familj.
 • näringslära och att välja rätt råvaror såväl i butiken och på restauranger genom dokument och filmer.
 • övningar att göra varje vecka i familjen.
 • extra material och frivilligt – Kostschema 4 veckor för en förälder med en tonåring med fokus på viktminskning tillsammans.

Ulrika Davidsson är kostrådgivare och receptkreatör med över 30 kokböcker i bagaget. Ulrika har en lång erfarenhet av att hjälpa familjer och individer att hitta en hälsosam vardag. Hon har själv två barn och vet att det ibland kan vara svårt att hitta recept som passar hela familjen. Med denna kurs hoppas Ulrika kunna inspirera fler barnfamiljer till en hälsosam och sund vardag.

NYHET – ULRIKAS PODCAST

Som en utveckling i det digitala liv vi anpassar oss allt mer efter finns nu möjligheten att ta del av kursmaterialet via Ulrikas podcast. Därför hittar du nu 4 helt unika avsnitt där Ulrika berättar om olika hälsoområden. I samband med denna utveckling har vi också valt att prishöja denna kurs 100 kronor för att kunna genomföra denna satsning. Meningen med att skapa materialet i denna form är att kunna uppmuntra till mer rörelse. Ladda ner avsnitten, snöra på dig skorna och ge dig ut på en härlig promenad medan Ulrikas berättar med om hur du kan hitta en långsiktigt hälsosam livsstil.

Ulrikas podavsnitt tar upp nedan områden:

 • Fasta
 • Lågkolhydratkost
 • Träning och förbränning
 • Coacha dig själv

När du bokat Hälsosam familj:

När du har bokat din kurs Hälsosam Familj får du inom en timme din inbjudan till en sluten grupp på Facebook. Därefter behöver vi godkänna dig manuellt vilket görs under kontorstider mån-sön. Du har sedan tillgång till gruppen under hela kursperioden + 2 veckor efter avslutad kurs. I gruppen har daglig kontakt med mig. Du har varje dag möjlighet att ställa dina frågor och funderingar. I gruppen kan du även dela med dig av din dag och dina tankar och på så sätt få både peppning och inspiration från de andra deltagarna i gruppen. Hela familjen får tillgång till Facebook sidan under kursens gång.

Du får också ett inlogg till ett personligt konto där allt material för Hälsosam Familj ligger och du har tillgång till detta under 1 år.

Nollställ
Want a discount? Become a member by purchasing Ulrikas hälsobank eller Hälsoo!

Detta är
En hälsokurs för hela familjen
Du får
Ett personligt konto med:
- Kostscheman som är enkla att följa i familjen
- Lättlagade recept
- Dokument om näringslära
- Kunskapspoddar
- Övningar att göra i familjen
- Daglig coachning av Ulrika i en sluten Facebookgrupp
För vem
För dig som vill förändra era kostvanor i familjen
Du behöver
Matlådor, stavmixer, blender, citronpress, köksvåg, zestjärn
Beräknad viktnedgång
Inget fokus på vikt - bara hälsa
Pris
4 veckor - 898 kr

Använd ditt friskvårdsbidrag för den här kursen!

Kursens innehåll

1

Välkommen

2

Frågor och svar
Att äta ute och bra mellanmål
Välja rätt i butiken och läsa innehållsdeklarationer

3

Varför GI och lågkolhydratkost?
Näringslära - protein, kolhydrater och fett
Gluten och mjölk
Socker

4

Kostschema
Recept
Inköpslista

5

Övningar att göra tillsammans i familjen
Så lyckas du bli en hälsosam familj
Laga mat tillsammans

6

Kunskapspoddar:
- Fasta
- Lågkolhydratkost
- Träning och förbränning
- Coacha dig själv

7

En hälsosam livsstil
Skapa ditt egna veckoschema i familjen
Tack och bra jobbat!

TIPS FÖR DIG

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!