
Flexitarian hjälper dig dra ner på köttet!
Det här är kursen för dig som vill äta en vegetarisk kostplan men även lite fågel och fisk. Kursen innehåller ingen form av rött kött utan fokuserar på grönsaker, frukt, bär, ägg, ost, fisk och fågel.
Kursens innehåll
Hur grön blir du?
Utmana dig själv och din kost genom att införa "gröna dagar". Hur grön kan du bli? Vad passar just dig? Med den här kursen får du en perfekt introduktion för ett grönare liv.
Inget rött kött
Att minska köttkonsumtionen har många fördelar, både på miljön och hälsan. Genom att utesluta rött kött i din kosthållning bidrar du till minskad miljöpåverkan och en bättre hälsa.
Matglädje
Inspireras av allt det goda du kan laga utan animaliska produkter - vi utlovar maxad matglädje när du får ta del av Ulrikas goda recept som hjälper dig att hitta balansen i en grönare kost.
Att inte äta rött och processat kött gynnar både din kropp och miljön (med rött kött menas kött från nöt, gris, lamm, vilt och charkprodukter som skinka och bacon). Enligt livsmedelsverket ska vi inte äta mer än 500 gram rött kött i veckan. En större konsumtion än så ökar risken för flera cancerformer. Köttkonsumtionen står även för nästan 15 % av världens totala utsläpp av växthusgaser. Genom att byta vissa av dina måltider med kött till vegetariska alternativ gör du även gott för vår miljö.
Kursen börjar med två veckor där du har tre fastedagar per vecka. Under dessa två veckor arbetar vi med 5:2 och 16:8. Resterande fyra veckor fortsätter du med två fastedagar per vecka.
Detta får du lära dig i Flexitarian:
- matglädje i köket och att äta mer hälsosamt med naturligt protein, bra fetter och mycket grönsaker. Kostschemat innehåller ett fåtal mjölkprodukter och minimalt med socker. Kostschemat är dessutom glutenfritt vilket är en stor fördel för dig som har en problemmage.
- laga snabba och mättande rätter, både varma och kalla där fokus ligger på vegetarisk mat men där du även får inslag av fisk och fågel.
- följa kostschema och göra egna personliga kostscheman för framtiden.
- näringslära och att välja rätt råvaror såväl i butiken och på restauranger.
Kostschemat och recepten bygger på en lågkolhydratkost med goda och lättlagade recept! Alla recepten är kaloriberäknade då man äter olika kalorier varje dag för en hög förbränning. Det kommer vara två typer av fasta planerat i kostschemat, 16:8 och 5:2. Att använda sig av olika typer av fasta är ett bra verktyg för att förbättra sin hälsa och gå ner i vikt, men även för att behålla vikten. Du kan också välja att avstå från fasta och äta fler kalorier dessa dagar.
Nyfiken på fler kurser som innehåller vegetarisk kost? Spana in vårt utbud här!