Flexitarian

6 veckor

Dra ner på köttet med flexitarian recept!

Det här är kursen för dig som vill äta en vegetarisk kostplan men även lite fågel och fisk. Kursen innehåller ingen form av rött kött utan fokuserar på grönsaker, frukt, bär, ägg, ost, fisk och fågel.

Att inte äta rött och processat kött gynnar både din kropp och miljön (med rött kött menas kött från nöt, gris, lamm, vilt och charkprodukter som skinka och bacon). Enligt livsmedelsverket ska vi inte äta mer än 500 gram rött kött i veckan. En större konsumtion än så ökar risken för flera cancerformer. Köttkonsumtionen står även för nästan 15 % av världens totala utsläpp av växthusgaser. Genom att byta vissa av dina måltider med kött till vegetariska alternativ gör du även gott för vår miljö.

Kursen börjar med två veckor “turbo” vilket betyder att du har tre fastedagar per vecka. Den fastan som förekommer är 5:2 och 16:8. 5:2 betyder att du äter under 500 kalorier och 16:8 betyder att du hoppar över frukosten och äter ditt första mål kl. 12. Resterande fyra veckor fortsätter du med två fastedagar per vecka. Vill eller kan du inte fasta så går den att uteslutas.

Detta får du lära dig i “Flexitarian”:

  • matglädje i köket och att äta mer hälsosamt med naturligt protein, bra fetter, mycket grönsaker och vi äter lite mjölkprodukter och minimalt med socker under dessa veckor. Kostschemat är dessutom glutenfri vilket kommer att vara en stor fördel för dig som har en problemmage.
  • laga snabba och mättande rätter, både varma och kalla maträtter med fisk, fågel och vegetariska rätter.
  • följa kostschemat och göra egna personliga kostscheman för framtiden.
  • näringslära och att välja rätt råvaror såväl i butiken och på restauranger.

Kostschemat och recepten bygger på en lågkolhydratkost med goda och lättlagade recept! Alla recepten är kaloriberäknade då man äter olika kalorier varje dag för en hög förbränning. Det kommer vara två typer av fasta planerat i kostschemat, 16:8 och 5:2. Att använda sig av olika typer av fasta är ett bra verktyg för att förbättra sin hälsa och gå ner i vikt, men även för att behålla vikten.  Du kan också välja att avstå från fasta och äta fler kalorier dessa dagar.

Observera att detta kostschema fanns med i kursen Nå dina mål med Alexandra Zazzi.

Nyfiken på fler kurser som innehåller vegetarisk kost? Spana in vårt utbud här! 

När du bokar Flexitarian.

När du har bokat  får du inom en timme din inbjudan till en sluten grupp på Facebook. Därefter behöver vi godkänna dig manuellt vilket görs under kontorstider mån-sön. Du har sedan tillgång till gruppen under hela kursperioden + 2 veckor efter avslutad kurs. I gruppen har daglig kontakt med mig. Du har varje dag möjlighet att ställa dina frågor och funderingar. I gruppen kan du även dela med dig av din dag och dina tankar och på så sätt få både peppning och inspiration från de andra deltagarna i gruppen som följer samma kostschema som dig. Detta ger motivationen en extra kick och hjälper dig att hålla dig på banan!

Du får också ett inlogg till ett personligt konto där allt material för Flexitarian, du har tillgång till detta under 1 år.

Missa inte vår e-shop där du kan beställa produkter som passar till onlinekurserna! Där hittar du till exempel vårt populära To Go Kit som passar utmärkt när du är på resande fot, Homekitet med Ulrikas favoriter i köket och vårt Viktkit med våg, måttband och peppande broschyr.

Nollställ
Want a discount? Become a member by purchasing Ulrikas Hälsovärld!

Detta är
En hälsokurs med fokus på hälsosam kost och viktminskning
Du får
Ett personligt konto med:
- Kostscheman som är enkla att följa
- Kaloriberäknade och lättlagade recept
- Inköpslistor
- Dokument om näringslära
- Övningar att göra
- Inspirerande coachningsfilmer
- Daglig coachning av Ulrika i en sluten Facebookgrupp
För vem
För dig som vill få en kickstart i din viktminskning och äta en vegtarisk kost.
Du behöver
Matlådor, stavmixer, blender, citronpress, köksvåg, zestjärn
Beräknad viktnedgång
6 veckor: 6-8 kg
Pris
6 veckor - 1198 kr

Använd ditt friskvårdsbidrag för denna kurs!

Kursens innehåll

1

Välkommen

2

Frågor och svar
Ersättningsguide
Dokument om Flexitarian
Hälsokort

3

Om onlinekursen
Om maten
Eventuella biverkningar

4

Kostschema
Recept
Inköpslistor

5

Övning coacha dig själv
Övning målplanering
Övning motivation
Coachningsfilmer

6

Varför fasta?
Varför lågkolhydratkost?
Näringslära - protein, kolhydrater och fett
Att äta ute
Råvaruguide

7

En hälsosam livsstil
Skapa ditt egna kostschema
Tack och bra jobbat!

TIPS FÖR DIG

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!