3-stegsmetoden

8 veckor

Rensa
Want a discount? Become a member by purchasing Ulrikas hälsobank!

Förändra hälsan i grunden med 3-stegsmetoden

Nu har Ulrika tagit fram ett helt nytt kursupplägg med inspiration från Dr Michael Mosleys senaste studier om 800 kcal. Flera studier visar att genom att dra ner sitt kaloriintag till 800 kcal/dag hjälper man kroppen att reparera sig själv och på så vis verkligen förbättra sin hälsa i grunden. Det här är alltså inte bara en kurs för att gå ner i vikt (det kommer du också göra om du har ett behov av det) utan primärt en kurs för dig som har värk och inflammationer i kroppen, lider av mag- och tarmproblem, klimakteriebesvär eller har förhöjt blodtryck, typ-2 diabetes eller kanske för höga kolesterolvärden. Den här kursen hjälper dig helt enkelt att hitta ett långsiktigt hållbart sätt att minska risken för att drabbas av livsstilssjukdomar så som hjärt/kärlsjukdom och typ-2 diabetes i framtiden.

Ulrika har delat in kursens 8 veckor i 3 steg för att nå bäst effekt både under och efter kursen. Precis som man ibland behöver starta om sin dator med ctrl+alt+delete kommer du här att göra en omstart av din kropp. Genom detta kommer din förbränning att öka och du ger dina organ och tarmflora en chans att komma i balans. Omstarten sker genom att kosten justeras under de tre faserna. Från en relativt strikt kost under fas ett för att sen successivt trappa upp mängden kalorier och i slutet av kursen ha hittat en kosthållning som du kan leva efter under resten av livet.

Kursens innehåll

Coachning

3 livesändningar med Ulrika

Långsiktig hälsoförändring

Den här kursen passar dig som inte bara har som mål att gå ner i vikt. Passar även dig som har värk och inflammationer i kroppen och lider av mage- och tarmproblem.

Antiinflammatorisk kost

En kost med minimalt av mejeriprodukter, kolhydrater, gluten och socker. Recepten är inspirerande av den hälsosamma medelhavskosten.

Vad innebär 3-stegsmetoden?

Kosten i denna kurs bygger på minimalt intag och både kolhydrater och mjölkprodukter. Recepten är dessutom helt fria från gluten och socker. Man kan förklara det med att det är en försvenskad variant av den omtyckta medelhavskosten som även Dr Mosleys använder sig av i sina studier. För att göra det enkelt för dig lagar du alltid upp två portioner samtidigt och använder den ena som matlåda dagen efter. Perfekt för att både spara tid och pengar! Givetvis är recepten kaloriberäknade och för att ytterligare förenkla för dig är de både lättlagade och mättande, trots att de är kalorisnåla.

  • Ctrl (2 veckor) – Under denna inledande fas följer du ett strikt kostschema där du äter 800 kcal per dag. Detta ger din kropp den omstart som behövs för att du sen ska kunna påbörja uppbyggnaden av hälsan utifrån en bra grund. Räkna med att du får mer energi och en märkbar viktminskning på ca 4-5 kg. Under dessa två veckor bör fokus ligga på återhämtning, vila och god sömn för att förbättra din hormonella balans. Drick även mycket vatten som är utrensande.
  • Alt (4 veckor) – Du fortsätter med ett strikt kostschema, nu med fokus på att reparera kroppen. Syftet är att kroppens alla organ ska börja fungera optimalt och att du ska få igång en bra förbränning. Kostschemat ändras nu och du äter ca 1200 kcal varannan dag. Den stora förändringen är att du kommer märka under denna fas är ett minskat sötsug och även ett minskat sug efter kolhydrater. Denna fas är även viktig för att få in en bra planering där allt flyter på och du skapar en långsiktighet i rutinerna.
  • Delete (2 veckor) – Nu kommer du följa ett kostschema som du bör hålla dig till långsiktigt. Det är viktigt att få en balans i viktminskningen och denna fas hjälper dig med detta. Här kan du själv välja hur du vill fördela ditt dagliga intag av kalorier, på 2 eller 3 måltider. Du har fortfarande kvar två fastedagar/vecka och detta kan du fortsätta leva efter i ditt nya hälsoliv. Det ger god effekt på såväl blodsocker, blodtryck, kolesterol och dina värden generellt.

Forskning backar upp effektiv viktnedgång med långsiktig hälsa som mål

En viktnedgång kan i sig vara en hälsofrämjande åtgärd men att bara gå ner i vikt och sen återgå till ohälsosamma vanor hjälper dig inte speciellt mycket. Genom att ändra dina hälsovanor och kostrutiner får du istället en långsiktigt bra hälsa som du kan leva efter under hela livet. En god kost bidrar dessutom till så mycket mer än viktnedgång. Det hjälper många att minska risken för hjärt/kärlsjukdom, förbättrar/förhindrar typ-2 diabetes, bidrar till bättre sömn, hormonell balans, minskade inflammationer och en bättre tarmflora mm. Man upplever att energin kommer tillbaka och att det är enklare att komma igång med regelbunden motion och träning vilket i sin tur ytterligare förbättrar och förenklar ovan nämnda förändringar. Med detta sagt är vinningen av en hälsoförändring något som du ha nytta av på mångla fler plan än att kläderna sitter snyggare.

Vi har samlat ett urval av studier och forskning som bekräftar innehållet i Ulrikas kurser i vår kunskapsbank (du hittar kunskapsbanken i menyn) för dig som vill fördjupa dig mer. Att kosten och kaloriintag är avgörande som flera nya studier visar är ingen nyhet. Vad som däremot är viktigt att lyfta fram är HUR stor påverkan kosten faktiskt har på vår hälsa. Hälsa är ju så mycket mer än vikt och även om kosten absolut är avgörande när man vill göra en viktnedgång så kan den även påverka dig som har värk och inflammationer i kroppen, lider av mag- och tarmproblem, klimakteriebesvär eller har förhöjt blodtryck, typ-2 diabetes eller kanske för höga kolesterolvärden.


Glöm inte att spana in Ulrikas kosttillskott och måltidsersättningar som kan hjälpa dig på resan mot en bättre hälsa. Beställ här!

När du bokat 3-stegsmetoden med Ulrika:

När du har bokat Ulrikas kurs 3-stegsmetoden får du inom en timme din inbjudan till en sluten grupp på Facebook. Därefter behöver vi godkänna dig manuellt vilket görs under kontorstider mån-sön. Du har sedan tillgång till gruppen under hela kursperioden + 2 veckor efter avslutad kurs. I gruppen har daglig kontakt med mig. Du har varje dag möjlighet att ställa dina frågor och funderingar. I gruppen kan du även dela med dig av din dag och dina tankar och på så sätt få både peppning och inspiration från de andra deltagarna i gruppen som följer samma kostschema som dig. Detta ger motivationen en extra kick och hjälper dig att hålla dig på banan!

Du får också ett inlogg till ett personligt konto där allt material för kursen ligger och du har tillgång till detta under 1 år.

Rensa
Want a discount? Become a member by purchasing Ulrikas hälsobank!

Detta är
En kostplan med fokus på att förebygga livsstilssjukdomar
Du får
Kostplan med naturliga råvaror fria från gluten, socker och snabba kolhydrater som ger dig;
- Bättre blodsockervärden
- Minskat sug efter socker och snabba kolhydrater
- Hormonell balans
- En bättre tarmhälsa
- Minskade inflammationer i kroppen
- Förutsättningar att förbättra din sömn
- En viktminskning på 8-10 kg
För vem
För dig som vill ge kroppen en Ctrl + Alt + Delete omstart
Du behöver
Vara villig att satsa 8 veckor där du följer kostschema och recept
Beräknad viktnedgång
8 veckor: 8-10 kg
Pris
8 veckor - 1798 kr*

Använd ditt friskvårdsbidrag för den här kursen!

*Du har tillgång till kursmaterialet 365 dagar från köpdagen

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!