Träna hemma

Inspirerande tips och enkla övningar att göra hemma

Vart du än befinner dig så kan du faktiskt röra på dig. Varför inte börja morgonen med en promenad, joggingtur eller cykling eller så gör du det på kvällen. Det här med att få det gjort, – ja det gäller egentligen bara att bestämma sig. Det brukar ta ungefär 3 veckor att vänja kroppen och ni kommer ha både mitt och varandras pepp under den här tiden.

Gör så här:

  • Ha som mål att röra på dig 4-5 gånger i veckan i minst 30 minuter. Gärna upp till 1 timme!
  • Ett bra upplägg är att gå en promenad, ta en joggingtur eller cykeltur och att du före, under eller efter passet gör dessa övningar.
  • Börja med att göra varje övning i ungefär 30 sekunder. Öka därefter på och gör 2-3 varv med 30-60 sekunder på varje övning, beroende på din kapacitet.

Jag hoppas att dessa övningar ska inspirera dig att röra på dig – nu kör vi!

Övning – Uppsteg för trappa

Armövning

Gör såhär:

Stå framför en trappa. Stig uppför ett högt trappsteg och sträck ut det böjda benet långsamt med kontroll. Sträck samtidigt ut det bakre benet och spänn till i rumpan. Stig ner igen långsamt med kontroll så att muskeln får arbeta hela vägen. Upprepa 10-15 ggr / ben och byt därefter sida. Upprepa 3 ggr.

Övning – Dips på bänk

övning för att träna hemmaÖvning för armarna

Gör såhär:

Placera armarna så att armbågarna pekar bakåt, böj armarna och håll koll på armbågarna så att de pekar rakt bakåt och sänk samtidigt rumpan mot golvet. Håll bak axlarna och skulderbladen sänkta hela övningen.

Övning - Upphopp

upphopp - övningupphopp - övning

Gör så här:

Starta i grundposition med fötterna och knäna riktade åt samma håll. Sitt bak med rumpan precis som när du ska sätta dig på en stol. Kom ihåg att hålla upp överkroppen.

Målet är att komma ned till 90 graders vinkel i knälederna, men det går också bra att stanna halvvägs. Spänn rumpmusklerna så snabbt, starkt och explosivt som möjligt. Satsa på att hoppa uppåt/framåt, så spänstigt du kan, tänk att du ska flyga upp i luften som en raket. När du landar – sitt bak med rumpan direkt och upprepa hoppet

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!