Ulrikas bästa skönhetstips

Och få bort svullnad i ansiktet på bara några dagar!

Detta med skönhet..!

Många av mina väninnor pratar ofta med mig om vilka ansiktsmasker och krämer de använder, vilka behandlingar de gör och hur lyriska de är över resultatet. Jag har aldrig varit en person som lägger varken pengar eller mycket tid på att välja dyra krämer och jag gör sällan behandlingar.

Jag anser nämligen att skönhet och hälsa kommer inifrån. Jag har många gånger sett resultat på detta och framförallt för att jag har gjort lite experiment på mig själv. Jag genomför en 4-dagars vattenfasta regelbundet, har provat olika detoxprogram med utrensande kost samt detoxtillskott. Dessutom har jag gjort juicingveckor och den klassiska buljongfastan som man använde mycket förr i tiden. Jag är ÖVERTYGAD OM att man kan få ett BÄTTRE RESULTAT med att börja inifrån, istället för på utsidan.

Jag vattenfastar regelbundet 4 dagar i rad och jag kan verkligen se i spegeln hur mitt ansikte får upp en helt annan lyster på dessa dagar samt att svullenhet runt ögon försvinner helt.

Det stora bilden, tog jag förra året på Mallorca på min tredje dag på vattenfasta och jag kan se skillnaden mot den lilla bilden som jag tog innan jag startade. På 3 dagar har jag fått ner svullnad och framförallt det hänget som uppstod över mina ögon. Kan ni se skillnaden? 3 dagar tidigare var jag svullen och ögonlocken hängde över ögonen!!!

På 4 dagar har jag fått bort svullnad i ansiktet och har istället lyster och spänst i ansiktet. Vad jag tror detta beror på är att kroppen blir belastad av olika orsaker och för mig handlar det om att när jag äter för mycket kolhydrater så lagrar jag vätska och det syns i ansiktet och på min kropp.

Jag är vanligtvis strikt i min kostplan och vet efter 15 år som kostrådgivare vad JAG mår bra av och vad som är sämre för mig. Jag lever efter att äta efter min blodgrupp som är AB och kombinerar detta med att välja lågkolhydratkost så ofta jag kan och sedan planerar jag 1 fastedag i veckan och gör vattenfasta var 6:e vecka. Under våren gör jag ofta en 3-4 dagars juicing där jag dricker egengjorda juicer i olika färger och därefter fortsätter jag ytterligare en vecka med cleansing som innebär att jag avstår helt från alkohol, gluten, mjölkprodukter, socker och äter rikligt med grönsaker och vegetarisk mat. Det ger ett fint resultat.


Det finns några saker till som jag vill tipsa om för att ge dig själv mer skönhet:

  1. För att få ett smalare ansikte kan du leka med enkla sminktrick, såsom ljusa och mörka färger för att skapa olika effekter. Om du vanligtvis inte gillar att bära mycket smink ska du försöka att bara fokusera på ögon, kindben och läppar.
  2. Fylligare ögonbryn gör att ansiktet ser skarpare ut och ger ditt ansikte ett renare uttryck. Forma ögonbrynen med att plocka dem och använd sen en ögonborste varje dag och fyll i mörkare färg med en ögonpenna.
  3. Rouge är ett annat utmärkt sätt att uppnå ett smalare ansikte. Använd ett rosa rouge på dina kindben och ett mörkare under för att forma ditt ansikte smalare.
  4. Olika läppglans ger en fräschhet och förgyller ditt ansikte med vackra läppar.
  5. Håret behöver alltid en liten stund! Våga förändra din frisyr eller din färg ibland och använd roliga uppsättningar, hårsmycken eller hårband. Det gör dig mer synlig och sätter en karaktär på ditt utseende. Jag gör ibland mitt hår mörkare och ibland lägger jag in mycket slingor. Ibland har jag rakt hår och ibland formar jag till lockar.
  6. Klä dig inte i plufsiga kläder! Oavsett storlek så är alltid kvinnor vackrare i figurnära kläder och våga framhäv din kropp och dina kurvor. Välj klänningar som slutar vid dina knän, välj v-ringade klänningar – gärna omlott som kan trolla bort flera kilon! Ta en runda i olika affärer och prova dig fram och be personal eller en väninna om smakråd. Svart är alltid en “slimmande” färg men våga använd färg också! Om du har 10 klänningar i din garderob som du trivs i och som du vet passar din kroppsform så är du “hemma”. Då kommer du att trivas.

Ulrika Davidssons bästa skönhetstips

Jag träffar många kvinnor som har fel självbild och lägger ner för mycket tankekraft på att gå ner i vikt. Sluta fokusera på vikten och se dig själv med andra ögon när du ställer dig framför spegeln.

Lägg ner en stund varje dag på att välja ett klädesplagg som du känner dig fin i, lägg 5 min på att forma ditt ansikte med ögonbryn, rouge, läppar och 5-10 min på att fixa din frisyr. Det krävs så lite att få dig att känna dig fin (främst för dig själv, inte för andra) och det gör mycket för din mentala känsla – våga ta plats och var stolt över dig själv. Alla är vackra på sitt sätt och det viktigaste är att du tycker om dig själv!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!