De 7 bästa tipsen för en hållbar viktnedgång

De 7 bästa tipsen för en hållbar viktnedgång

1.  Börja laga din egen mat! Det bästa sättet att vara hälsosam är att faktisk laga mat själv och hitta glädjen i detta. Du sparar både tid och pengar på att laga mat från grunden och du har stenkoll på vilka ingredienser du väljer och på det sättet undviker du tillsatser och socker.

2.  Först och främst, hitta en kostplan som du gillar och som du har lust att leva efter! Om du mår bra av en kostplan med mycket vegetarisk mat – välj mer grönsaker. Om du mår bra av att äta enligt Keto eller LCHF så välj det eller om du vill äta husmanskost – tänk på att laga mat från grunden med riktiga råvaror. Det finns ingen diet eller kostplan som passar alla och den bästa är den du kan följa och den som du mår bra av. Jag rekommenderar en lågkolhydratkost i grunden och basera din kost på naturligt vegetariskt eller animaliskt protein, bra fetter och rikligt med grönsaker till alla måltider. Undvik snabba kolhydrater och socker i din vardag.

3.  Ät inte alltid utan låt kroppen vila. Gå tillbaka till att äta max 3 måltider om dagen och skippa mellanmål, småätande och vanan att dricka kaffe latte, smoothies, juicer, energidrycker, läsk mm under dagen.

4.  Drick mycket vatten under dagen, gärna 2 liter och gärna med lite pressad citronsaft och färskriven ingefära

5.  Med någon typ av periodisk fasta i din vardag har du möjlighet att dra ner på kalorier vissa dagar och på det sättet öka din förbränning. Kroppen vänjer sig inte och du äter olika mängd kalorier varje dag.

6.  Motion och träning är viktigt för både din hälsa och din hjärna – kom ut i friska luften och motionera varje dag och uppnå 10 000 steg om dagen.

7.  Vila och sömn är viktigt för din hälsa så stryk måsten under en period och ge dig själv tiden för återhämtning.

Fokuserar du på dessa 7 råd kommer du öka din hälsostatus markant och vinsten blir att du kommer att bli slankare, piggare och friskare. Du kan förbättra såväl dina blodsocker värden som blodtryck och kolesterol. Du blir förmodligen också gladare och det är förnuftigt att lägga ner tid på din egen hälsa för vad är mer viktigare?

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!