Nu har jag varit på spinning på gymmet – jätteskönt! När man tränar så mår man verkligen bra. det är ju också en förutsättning om man vill gå ner i vikt lite snabbare också. Har ni kommit i gång med träningen?

När jag kom hem bakade jag kardemummamuffins med mandelmjöl – de blev lite för goda! Jag använder vanlig sötmandel som jag mixar till ett mjöl och bakar med. Dessa muffins är kolhydratssnåla men ska inte ätas för mycket av.  Jag använder kokosfett i som man köper på hälsokosten eller beställer på nätet. Man kan använda samma mängd smör också om man inte har kokosfett hemma. I dag bakade jag med honung men ofta använder jag Sukrin (finns på hälsokosten) som är ett socker som inte påverkar blodsockret (GI=0). Njut av en muffins med en god kopp te och frys in resten. Max 1 per vecka!

Kardemummamuffins med mandelmjöl – 5 st

200 g mandlar

2 tsk kanel

1 msk kardemumma

1 tsk bakpulver

1/2 dl kokosfett (extra virgin)

1/2 dl honung eller sukrin

2 ägg

Topping: pumpafrön

Sätt ugnen på 200°C. Mixa mandlarna till ett fint mjöl i en matbredare. Blanda mandelmjölet med kanel, kardemumma, bakpulver och kokosfett. Rör ner honung eller sukrin. Vispa äggen poröst och blanda ner i smeten.  Fyll muffinsformarna till hälften med smet och toppa varje muffin med pumpafrön. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.