Hallå! Jag heter Cassandra och kommer från och med idag och sex veckor fram följa boken och blogga om hur det går för mig här. Tänkte i det här inlägget presentera mig själv och varför jag gör det här.

Jag vet inte hur många gånger jag försökt gå ner i vikt sedan jag blev överviktig 2007. Men så långt jag kan minnas tillbaka i mitt liv så har jag alltid panikat över min vikt, som de flesta andra (tjejer). Jag började nog banta första gången vid 12 års ålder och har sedan dess svultit mig själv, druckit måltidsersättningar, bara ätit frukt och grönt och räknat kalorier slaviskt i ett försök att tappa vikt.

Något jag däremot aldrig gett mig på ordentligt är den enda rätta metoden – att röra på mig i samband med en bra hälsosam kost. Det här blir nu mitt första riktiga försök att ändra min livsstil. För det är det detta egentligen handlar om. Jag vill inte snabbt bli smal – jag vill ändra mitt leverne, äta sundare och röra på min kropp som allt för ofta känns som en svag pensionärs (och jag är bara 23 år!).

Det här är också första gången jag äter enligt GI-metoden. Boken som ska vara min bibel nu i sex veckor framåt, 6 kilo på 6 veckor, bjuder på massa supersmarriga recept så jag är i alla fall inte orolig över att behöva gå igenom ännu en svältperiod med knappt ätbar föda.

Under förra året lyckades jag gå ner från 85 kg till 70 kg. Det gjorde jag genom att svälta mig själv med måltidsersättningar och väldigt lite mat. Och det funkade, men till slut gav jag upp psykiskt. Det är ju inte direkt en hållbar livsstil, att äta alldeles för lite. Sedan dess har jag ökat kanske fyra kilo i vikt, och nu är det dags för mig att ta tag i min hälsa på allvar.

Ser verkligen fram emot den här resan och hoppas att så många som möjligt följer med mig! Är ni också redo att ändra er livsstil? Har ni kanske också skaffat er boken 6 kilo på 6 veckor och ska sätta igång med 6-veckorsprogrammet eller har ni redan börjat? Skriv en rad, berätta om dina mål, länka till din blogg om du har en, låt oss peppa varandra och tillsammans nå våra mål!

(Imorgon kommer jag blogga om min vikt och mina mått och lägga upp lite kroppsbilder!)