Ikväll har jag medverkat på Karlavagnen på P4 som pratade olika  dieter, främst 5:2…

En fråga till mig var om jag hade övergett de andra dieterna jag har förespråkat tidigare och jag ser på nätet att flera undrar över varför jag nu ger mig in i 5:2 dieten och förespråkar den. I detta blogginlägg ska jag berätta hur jag jobbar och tänker:

1. Jag arbetar med och förespråkar såväl GI metoden som LCHF och äter själv en lågkolhydratskost 6 dagar i veckan. Dessa kostplaner är oftast de som jag rekommenderar mina klienter att följa och ha som en baskostplan.

2. Jag gör själv 1-2 detoxkurer per år och rekommenderar mina klienter att göra det regelbundet. Jag rekommenderar främst detox till personer med mycket värk i kroppen och som har reumatism, ledvärk, fibromyalgi och allergier.

3. Raw food inspirerad mat äter jag dagligen och väljer att äta mina grönsaker mer råa än kokta. En del rätter i veckan är Raw Food och helt vegetariska. Jag rekommenderar att äta mycket vegetarisk mat i kosten om man har blodgrupp A.

4. 5:2 dieten är ett komplement till mina andra kostplaner jag jobbar med och jag har sedan oktober 2012 börjat intressera mig för vinsterna med fastan. För mig personligen har jag ökat min förbränning med att fasta 2 dagar i veckan.

5. Jag har det sista året intresserat och fördjupat mig i hur man kan öka förbränningen och tror att många i dag (främst kvinnor) har obalanser i sitt hormonella system. Jag jobbar hela tiden med att hitta lösningar för mina kunder så att de lyckas bättre och då har jag bland annat börja rekommendera 5:2 i kombination att börja räkna kalorier. Jag har under snart 2 år jobbat med nya kostplaner som jag kallar Kickstart – där jag utvecklar kostprogram där jag jobbar med olika kaloriintag varannan dag vilket är en succé. Ovan saker kommer att komma i en framtida bok.

6. Min passion för att laga mat är stor och jag gör främst kokböcker till Er därute som väljer någon av de kostplaner eller livsstilar jag förespråkar. Jag försöker göra det lättare för Er genom att erbjuda goda, vällagade, hälsosamma och lättlagade rätter som förgyller tillvaron och vardagen.

Sist men inte minst vill jag skriva hur roligt jag har i mitt arbete och hur fantastiskt givande det är att få inspirera människor att hitta en hälsosam livsstil. Jag har ett jobb som jag verkligen älskar.

Hälsningar Ulrika

Programmet hittar du här:

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/248285?programid=3117