I morse var jag på gymmet redan kl. 7 med min man och vi körde ett cykling puls pass på 45 minuter. Underbart efter men lite jobbigt att ta sig ur sängen så tidigt! Men som sagt man ångar sig aldrig efteråt…

I dag bakar jag bröd och gör ett favoritbröd som inte innehåller något mjöl. Det här brödet passar utmärkt som mellanmål, till frukosten eller till en soppa.

Fröbröd med morötter – 8-10 st

½ kg morötter

2 dl mandel

2 dl solrosfrön

2 dl pumpafrön

1 dl linfrön

4 ägg

Dekoration: pumpa och solros

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och riv morötterna fint och lägg i en skål. Mixa alla frön tillsammans med 3 dl rivna morötter. Blanda ner allt i skålen med morötter. Knäck äggen i en skål och vispa ihop. Tillsätt äggen i skålen med morötter och frön och blanda ihop. Forma degen till bullar och lägg på ett bakplåtspapper. Strö på frön och baka i ugnen i ca: 60 minuter. Brödet får utmärkt att frysa.