Julskinka på nytt sätt

350 kcal per portion 8 portioner

Ingredienser

  • 1 Kålrot
  • 1 sellerirot
  • 2 liter vatten
  • 10 kryddpepparkorn
  • 6 vitpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 2 msk lantbuljong
  • 1,5 tsk salt

Griljering

  • 2 ägg
  • 3 msk grovkorning senap
  • 3 msk sötstark senap
  • 1 msk flytande honung
  • ½ msk Örtagårdskrydda
  • 1 dl glutenfritt ströbröd, Panko
  • Salt

Ev lite svarta sesamfrön som dekoration

Grönkål, apelsin

Coleslaw

  • ¼ rödkål
  • ¼ vitkål
  • 2 äpplen
  • 1 rödlök
  • 2 dl gräddfil eller havre créme fraiche
  • 1 dl majonnäs eller äggfri majonnäs
  • ½ dl sötstark senap
  • Salt och svartpeppar

Gör så här

Skär bort skalet på rotfrukterna med en kniv. Häll vatten i en stor kastrull och tillsätt alla ingredienser till buljongen. Placera kålroten och selleriroten i kastrullen och sätt på ett lock. Låt koka upp och sjud på svag värme i ca 40-60 min. Låt svalna

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop alla ingredienser till griljeringen. Ställ kålrot och sellerirot på en plåt. Häll på eller gnid in griljeringen och toppa med lite extra ströbröd. Dekorera med svarta sesamfrön. Griljera i ugnen i ca 20 minuter.

Gör under tiden coleslaw genom att strimla vit och rödkål tunt. Strimla eller skär äpple och rödlök. Blanda ihop gräddfil, majonnäs, senap, salt och peppar i en skål. Blanda ner kål, rödlök och äpple. Ta ut kålen och sellerin från ugnen och skär upp i skivor. Lägg på ett stort fat. Dekorera med grönkål och apelsinklyftor och servera med senap och coleslaw.

Se fler program:

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!