Gör så här
Skär bort skalet på rotfrukterna med en kniv. Häll vatten i en stor kastrull och tillsätt alla ingredienser till buljongen. Placera kålroten och selleriroten i kastrullen och sätt på ett lock. Låt koka upp och sjud på svag värme i ca 40-60 min. Låt svalna
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop alla ingredienser till griljeringen. Ställ kålrot och sellerirot på en plåt. Häll på eller gnid in griljeringen och toppa med lite extra ströbröd. Dekorera med svarta sesamfrön. Griljera i ugnen i ca 20 minuter.
Gör under tiden coleslaw genom att strimla vit och rödkål tunt. Strimla eller skär äpple och rödlök. Blanda ihop gräddfil, majonnäs, senap, salt och peppar i en skål. Blanda ner kål, rödlök och äpple. Ta ut kålen och sellerin från ugnen och skär upp i skivor. Lägg på ett stort fat. Dekorera med grönkål och apelsinklyftor och servera med senap och coleslaw.