Juliga nötbullar

263 kcal 8 portioner

Ingredienser

  • 2 dl hasselnötter
  • 2 dl avrunna och konserverade svarta bönor
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 liten riven vitlöksklyfta
  • 2 ägg
  • 1 1/2 tsk dijonsenap
  • ½ msk soja
  • ½ msk ketjap manis
  • ½ tsk malen kryddpeppar
  • Salt och svartpeppar
  • 1 msk smör eller olivolja

Rödbetssallad

  • 1 ½ msk majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk sötstark senap
  • Salt och svartpeppar
  • 4 kokta rödbetor
  • 1 rött äpple
  • ½ finhackad rödlök
  • Timjan till dekoration

Gör så här

Mixa hasselnötterna i en matberedare till ett grovt mjöl. Mosa bönorna i en bunke och blanda ner hasselnötsmjölet. Tillsätt finhackad lök och riven vitlök. Tillsätt äggen och blanda ner dijonsenap och soja. Smaksätt med kryddpeppar, salt och peppar. Låt stå 10 minuter och forma sedan bullar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn bullarna runt om på medelvärme i ca 7- 8 minuter.

Gör rödbetssalladen genom att blanda ner majonnäs, gräddfil, senap, salt och peppar i en skål. Skär rödbetor och äpple i små tärningar och blanda ner i skålen tillsammans med hackad rödlök. Dekorera med timjan.

Se fler program:

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!