En del undrar över fler tillbehör till maten när det kommer till grönsaker. Alla grönsaker är ok förutom de som växer under jord. Vi har dock råa morötter med i recepten och det tycker jag är ok! Variera dig med att t ex göra dessa tillbehör:
– goda salladsorter med en smakrik dressing
– wokade grönsaker med sesamfrön
– ugnsbakade grönsaker med vitlök, örter, olja
– blomkålsmos
– gratänger med grädde, ost och grönsaker
– Coleslaw med vitkål eller fänkål
– gräddkokt spenat
– Smörstekt sparris och sockerärtor med dill och citron
– Citronmarinerad broccoli
När det gäller frukt så har vi en liten mängd i recepten och jag rekommenderar att du inte äter frukt mellan måltiderna alls under 6-veckorsperioden. Men om du vill kan du ta ett surt äpple, ett plommon, en halv kiwi eller en sur grape. Bär är bättre då dessa innehåller mindre fruktos.
Hälsningar Ulrika