Nu är det mycket matlagning som gäller för mig och min fotograf Malte! Vi håller på med 2 böcker samt ett matjobb för Norge och jobb till flera tidningar i Sverige. Då gäller det att ha ordning på recepten, ingredienser, råvaror och bilder så allt blir rätt.
I går lagade jag ett gott LOW CARB bröd och en god OSTKAKA som jag tänkte dela med mig av här på bloggen -Hoppas ni gillar detta – MUMS hälsar Ulrika
Ostkaka med keso – 4 portioner
250 g keso
3 dl vispgrädde
4 ägg
1 dl mandelspån
1/2 dl sukrin (finns i hälsokostaffärer)
Sätt ugnen på 200 grader. Låt keson rinna av i ett kaffefilter en stund. Vispa grädden. Blanda alla ingredienser i en skål och häll blandningen i en smord form. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Servera med vispad grädde och färska bär.
2 ägg
3 dl riven ost, gärna västerbottenost
1 msk majonnäs
2 msk keso
1 1/2 tsk bakpulver
ca 5 dl frön (pumpa, solros, sesam och linfrön)
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla ingredienser och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Skär brödet i rutor.