I går kväll och i morse var jag och föreläste för 75 banarbetare om GI och vinsten med att dra ner på kolhydrater. Jag bjöd på Ägghack i salladsblad och det gick hem! Hoppas att jag inspirerade killarna att börja laga mat och ta med matlådor istället för att äta skräpmat, dricka kaffe och läsk. Jag pratade mycket om blodsockret och målade upp min blodsockerkurva som tydligt visar hur dåligt det är med dessa berg och dalbanor vi lider oss igenom varje dag som snor all vår energi och gör oss tjocka:

Ägghack med skinka – 1 portion

2 hårdkokta ägg

1 msk majonnäs

1 msk hackad färsk gräslök eller purjolök

Salt och svartpeppar

½ paprika i 3 färger

2 skivor rökt skinka

Hacka äggen och blanda med majonnäs och hackad gräslök. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp paprikahalvor på ett fat och fördela ägghacket i. Servera med skinka.