I morse fick jag gå upp tidigt och ge mig i väg i kylan – hade möte med mitt förlag redan kl. 8! Alldeles för tidigt för mig… Vi pratade nya idéer och böcker för framtiden och kom fram till några titlar som kanske kan vara intressant.

Fick också veta att vår nya bok “6 kilo på 6 veckor” säljer som smör och det känns ju extra roligt! Roade mig med att titta på topplistan och ser att vår bok ligger 3:a över mest sålda böcker igår.

HEJJA, HEJJA

I går hade jag återträff med en viktgrupp som jag har coachat under 8 veckor och de hade ett så fint resultat över jul och nyår – de hade gått ner 1 kg och det tycker jag är riktigt bra! I kväll har jag ytterligare en återträff – får se hur de har gått för dem!

I dag hade jag söta Sara på lunch (hon arbetade hos mig på The Diet Shop och har hjälpt mig att skriva recept i boken). Jag bjöd henne på en quinoasallad med paprika och halloumi som var så gott:

Quinoasallad med halloumi – 4 portioner

4 små rödbetor

3 dl quinoa

2 msk olivolja

1 broccolistånd

1 citron

Salt och svartpeppar

2 gröna paprikor

10 svarta oliver

1/2 rödlök

1 paket halloumi

50 g valnötter

Ärtpesto – 1 sats

100 g mandel

2 dl frysta ärtor

1 vitlöksklyfta

1 citron

2 dl rapsolja

Salt och svartpeppar

Börja med ärtpeston. Lägg mandel och ärtor i en matbredare. Pressa saften från citronen och lägg i vitlöksklyftan. Häll i oljan, lite i taget, och mixa samtidigt till en slät blandning.

Lägg rödbetorna i en kastrull och koka i lättsaltat vatten i ca 40 minuter. Skala och hacka rödbetorna grovt. Skölj quinoan och koka den i lättsaltat vatten i ca 13 minuter. Häll av quinoan och blanda den med hackade rödbetor. Häll över olivolja och krydda med salt och peppar. Skär buketter av broccolin och häll på citronsaft och låt marinera i några minuter innan du blandar ner dem i salladen. Lägg upp röbetsquinoan på ett fat och toppa med stekta halloumi, svarta oliver, skivad paprika och lök. Toppa med valnötter. Servera med ärtpeston.