I går hade jag besök av en norsk tidning som gjorde ett långt reportage om mig och mina böcker. Flera av våra böcker finns nämligen översatta till norska och det är ju trevligt för norrmännen 🙂

Jag lagade en ny rätt som jag kan rekommendera och kanske vill ni göra denna redan i helgen? I stället för saffran som jag brukar använda i min fisksoppa använde jag blodapelsin och sedan gjorde jag en yoghurtaioli till. Trevlig helg önskar Ulrika

Krämig fisksoppa med blodapelsin – 6 portioner
20 st frysta scampi
1 gul lök
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
lite chiliflakes
2 msk olivolja
1 msk smör
1 burk krossade tomater, 400 g
1 msk fiskfond
2 blodapelsiner
2 dl vispgrädde
salt och svartpeppar
300 g färsk lax
300 g färsk torskfilé
2 morötter
1 röd paprika
några dillkvistar
Yoghurtcréme:
1 vitlöksklyfta
1 krm salt
2 dl turkiskt yoghurt
rivet skala v 1/2 tvättad citron
lite svartpeppar
1 msk hackad färsk dill
Tina scampin något och lägg i en skål. Skala och strimla löken. Skala och finhacka vitlöken. Blanda scampi, lök, vitlök, olja, chiliflakes, salt och peppar i en skål och låt stå en stund (15 min)
Gör nu yoghurten genom att skala vitlöken och pressa den direkt i en skål. Tillsätt de andra ingredienserna och blanda om. Ställ kallt.
Hetta upp en gryta med smör och häll i scampi och lökblandningen. Låt steka några minuter. Häll på tomaterna och tillsätt buljong. Dela apelsinerna och pressa ut saften i grytan. Häll på grädde och låt koka i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Skär lax och torsk i stora bitar och lägg i soppan. Låt sjuda i 3 minuter. Skiva paprikan och morötterna och lägg i grytan. Servera soppan i djupa tallrikar med en klick yoghurtcréme och en dillkvist.