I går fick vi äntligen ihop en middag i familjen och jag lagade tacos som de älskar (förstås…) När man har två tonåringar som har fullt upp med aktiviteter, kompisar och skola så är det inte alltid så lätt att äta alla veckans middagar tillsammans.
Hur som helst, så gjorde vi det i går och det är jag glad för. Jag åker nämligen i väg till Gotland och är borta i 10 dagar så då känns det extra angeläget. Jag ska till Rone och anordna ett bröllop i helgen och det blir kul.
När jag serverar taco hemma så gör jag ibland egen krydda som jag steker köttfärsen i och det blir jättegott, lite starkare än den vanliga kryddan och utan socker. Prova får ni se!
Egen tacokrydda – 1 sats
Detta recept blir 3 msk tacokrydda och räcker till 2-3 maträtter. Vill du göra en större sats på en gång är det bara att dubblera receptet och förvara i en påse eller i en skål.
1½ tsk salt
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar
Blanda ihop alla ingredienser i en skål och använd 1 msk till 500 g färs.