I måndags (igår) startade jag höstens detoxkur – känns härligt. Det var alldeles för länge sedan jag gjorde en och jag känner ett stort behov att göra en rening och framför allt bli piggare… Blir man trött efter man har fyllt 40?

Alltid när jag gör en reningskur så är det lite motigt i början men efter 5-6 dagar så är det härligt och underbart. Egentligen älskar jag maten man äter och det passar mig utmärkt att laga bara vegetariskt (saknar dock äggen på morgonen). Faktum är att min kropp mår väldigt bra när jag undviker kött och mjölkprodukter som t ex grädde.

Alltså, under 2 veckor ska jag göra min detoxkur och det innebär att jag äter enbart vegetarisk, glutenfritt och laktosfria produkter. Jag äter alla slags grönsaker (eko), alla frukter (vilket är underbart), jag mixar gröna drinkar av grönsaker och frukt, gör en underbar müsli med nötter, kanel, frön mm som jag äter med sojayoghurt. Jag äter lite kolhydrater i form av quinoa, ris och bovete som jag använder i mina sallader. I går lagade jag en ratatouille med risnudlar och lite riven peccorino på toppen.

Jag äter ost från get och får men undviker alla komjölksprodukter. Jag bakade också ett bröd i går på bara frön och kruskakli som jag kan njuta av med en kopp te på kvällen. Som ni hör är det trevlig mat och bara man kommer i gång är det en njutning för både kropp, själ och sinne. Pröva du också – all info finns i min Raw Food och Detoxbok. Vill ni höra med om Raw Food och Detox -kom till hälsomässan på fredag kl. 12:30 – då håller jag ett föredrag!

Hälsningar Ulrika