4 portioner

1 vaniljstång

3 gelatinblad

5 dl grädde

2 clementiner

2 msk agavesirap (kan uteslutas)

75 g mörk choklad 70%

Gelé

2 gelatinblad
1 clementin
1½ dl färskpressad apelsinsaft

Skär ett snitt i vaniljstången och gröp ur fröna. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden tillsammans med vaniljstången och fröna. Pressa clementinerna och tillsätt saften och agavesirap.  Bryt chokladen och låt den smälta i grädden. Lägg i gelatinbladen och blanda om. Ta upp vaniljstången och häll blandningen i fyra glas. Ställ kallt i minst 2 timmar.

Blötlägg gelatinbladen till gelén i kallt vatten i 5 minuter. Skala clementinen och skär den i fyra tunna skivor. Lägg skivorna på pannacottan. Koka upp apelsinsaften och ta därefter av den från värmen. Lägg i gelatinbladen och häll gelén över pannacottan. Låt stå kallt i ytterligare 1 timme.