Bra träningsappar

För att göra träningen roligare och inte tappa träningsmotivationen är variationen av olika träningsformer a och o. Och det bästa är att det inte behöver betyda att du ska lägga ut en massa pengar. Dagens teknologi har öppnat upp många dörrar för kreativa, enkla och roliga träningsformer. Har du en smartphone finns det en hel djungel av bra träningsappar att välja mellan. Nedan är några favoriter som du kan ladda ner gratis i app store/android market i din mobil.

Träningsappar

 • PoWorkout trim & tone

  Är en enkel och effektiv app som ger dig strukturerade träningspass som är enkla att genomföra. Varje pass är indelad i olika fokusgrupper och är på cirka 5-10 minuter långa. Alla pass har även en video till som visar och beskriver hur övningarna ska genomföras för att uppnå bästa resultat. Gratis versionen innehåller två pass, mage och funktionell fettförbränning. Om du vill ha fler träningspass kan du köpa den fulla versionen och få hela 24 träningsprogram. Motivationen här är att man samlar på sig poäng för varje träningspass plus att du kan gå med i en facebookgrupp där man motiverar och utmanar varandra varje vecka.

 • Runkeeper

  Är en app som toppar träningslistorna. Idag har appen mer än 10 miljoner användare. Appen är till för dig som är en van motionär, till dig som tycker att det är roligt att kartlägga din träning och ha en tydlig morot till att förbättra din kondition. Appen talar bland annat tydligt om för dig hur långt du har t.ex. gått, vilken medelhastighet du håller, hur många kalorier du förbränt och det totala avståndet av sträckan. Varje träningspass sparas i appen och du kan därför enkelt gå tillbaka och se om du förbättrat din motionssträcka. Du kan enkelt visa dina vänner hur din träning gått då appen går att koppla till sociala medier som Facebook och Twitter.

 • Reebok TPK

 • Är ytterligare en bra app som rycker lite i samvetestrådarna. Här lägger man in i förhand när och hur länge du skall ut i joggingspåret. Man gör ett s.k. löfte att du verkligen ska genomföra ditt träningspass. Vilket ska hjälpa dig att verkligen komma ut och få din träning. Alla löften som du lyckas genomföra och de som du inte genomför, delas i dina sociala kanaler online. Alltså, när du lagt dig på latsidan och hoppat över ett schemalagt träningspass får dina vänner reda på detta. En nytänkande motivationsapp där du verkligen kan bevisa vad du vill med din träning och att du kämpar på!

 

 • Daglig workout-serien


  Med den här appen kan du på ett enkelt och smidigt sätt välja antal minuter du vill träna av mage, rumpa, armar och ben. Antigen 5 min, 7,5 min eller 10 min. Du hinner även se övningen i några sekunder innan den räknar ner klara färdiga kör, och du har därför full koll att i lugn och ro se hur du ska utföra kommande övning. Längst uppe till höger i skärmen kan du även se hur många antal övningar du har kvar under träningspasset. En väldigt enkel app men med riktigt bra övningar som gör att det bränner till i musklerna och svetten börjar rinna. Det bästa med den här app-serien är att gratisversionen bjuder på många övningar och är du sugen på fler så finns det en betalversion.