I går gjorde jag hel majskyckling i lergryta – ett enkelt sätt att tillaga kycklingen. Lägg i olivolja, hackad vitlök, örter, salt och peppar, citronsaft och lite balsamvinäger i en lergryta. Lägg i kycklingen och blanda om. Sätt på locket och ställ in i ugnen i en dryg timma på 175 grader.

Till detta serverade jag en kall sås på cremé fraiche, majonnäs, franska örter, gräslök, citron, salt och peppar. Istället för potatis så serverade jag en Blomkålstabouleh som jag kan rekommendera Er att prova – ytterst lite kolhydrater och dessutom är det RAW FOOD!

Blomkålstabouleh – 4 portioner

1 stort blomkålshuvud

1 citron

2 msk olivolja

1 dl hackad färsk persilja

Salt och svartpeppar

2-3 tomater

1 rödlök

Dekoration: 1 citron och bladpersilja

Bryt blomkålen i buketter och lägg i en matberedare. Mixa till en gryning konsistens. Lägg i en skål och pressa saften från en citron över. Tillsätt olivolja, persilja, salt och svartpeppar och blanda om ordentligt. Skär tomater i små bitar och finhacka rödlöken. Blanda ner tomater och lök i blomkålen och lägg upp på ett serveringsfat. Dekorera med persilja och citronskivor.