5:2813 december, 2013

Blomhav på Ulriksdal…

Blandat

UlriksdalUlriksdal

I dag var jag på Ulriksdal och handlade blommor och lunchade med min väninna Lotta och hennes kollega samt Lottas dotter.

Ulriksdal

Ulriksdal

Ulriksdal

Ulriksdal

Vi åt den vegetariska buffén som är god och satt och snackade och njöt av blomhavet i växthuset. Vilken härlig oas detta är och vilka underbara blommor de har!

Vegobuffé

Blomhål Julkrans

9:0813 december, 2013

Decemberlugn

Blandat

I december har jag en lugnare tid och jag ägnar mig åt att umgås. Jag gosar med barnen, skämmer bort dem med goda mellanmål när de kommer från skolan, fixar lite extra fint hemma, lunchar med vänner inne i Stockholm (som är så vackert just nu), går långa härliga promenader längs Edsviken och tränar med Malin, bästa PT:n på SATS.

IMG_0078 IMG_0085IMG_0080 IMG_0061 MimmiUlrika med SmoothieTräning IMG_0105 IMG_0104IMG_0107

Fram till jul har jag det lugnt och skönt och sedan bär det av till varmare breddgrader och jag blir borta fram till en 10 jan – förhoppningsvis fullladdad med energi som behövs för releasen av min nya, underbara bok – Kickstart med Ulrika!

9781534_KickstarCMY_9993-1

Träning

11:2512 december, 2013

Mina bästa julsillar

Blandat

Jag gör alltid sill på julbordet och det är något jag (och mina gäster uppskattar)! Jag ogillar skarpt de färdiga sorterna som senapssill, skärgårdssill, vitlökssill… den enda goda sill som jag köper klar är Matjes!

5 minuterssillDessa sillar gör jag på julbordet och finns i min bok Ulrikas GI helger. Jag använder Abbas 5 minuters sill och den är super!

 

 

Tre sorters krämiga sillar

Senapssill

1 paket ”5 minuter sill”

1 msk grovkorning senap

1 msk dijonsenap

½ strimlad purjolök

2 msk hackad färsk dill

½ dl majonnäs

2 msk gräddfil

Salt och svartpeppar

 

Örtsill

1 paket ”5 minuter sill”

1 finhackad rödlök

Skal av 1 citron

1 dl färska blandade örter t ex dill, basilika, persilja, gräslök

2 msk majonnäs

½ dl gräddfil

Salt och svartpeppar

 

Pepparrotssill

1 paket ”5 minuter sill”

½ dl finriven färsk pepparot

2 msk kapris

½ dl hackad gräslök

2 msk majonnäs

½ dl gräddfil

Salt och svartpeppar

Häll av sillagen och skölj filéerna. Skär dem i mindre bitar och fördela sillbitarna jämnt i tre skålar. Blanda ner ingredienserna till senapssilen i en skål, ingredienserna till örtsillen i en skål och ingredienserna till pepparrotssillen i en skål. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.

5:099 december, 2013

Fastedag idag!

Kost & HälsaRecept

Tomatsoppa 5:2

Efter en helg med mycket festligheter är det så skönt att köra en 2:dag! I fredags hade vi middag med 3 rätter och goda viner och lördag och söndag var vi på kryssning med julbord – ja, ni kan ju tänka Er…

I dag, måndag började jag morgonen med en kopp kaffe. Sedan på med varma kläder och en lång promenad med söta Mimmi i över en timme. Lite mer kaffe på förmiddagen och receptskrivning vid datorn fram till lunch då jag tog en paus med 2 kokta ägg med salt. Nu har jag varit nere och fixat middagen och det är min favoritsoppa som hela familjen älskar. Jag gör ofta en soppa som jag äter på mina fastedagar. Tycker att det är mättande och gott! Här kommer receptet – det är ca 230 kalorier per portion.

Tomatsoppa med färska tomater, selleri och halloumi – 4 portioner

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 tsk olivolja

1 burk konserverade ekologiska tomater (gärna hela)

1 msk torkad basilika

1 buljongtärning, grönsak

5 dl vatten

Salt och svartpeppar

1 paket färgglada tomater

1 paket halloumiost, ca 150 g

1 msk olivolja

2 selleristänger

Lite bladpersilja

Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter. Tillsätt hela tomater, basilika, buljongtärning och vatten. Låt koka upp och smaka av med salt, peppar och chiliflakes. Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer. Koka upp soppan igen och smaka av med salt och peppar. Dela tomaterna och strimla sellerin. Skär osten i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn osten runtom i några minuter. Häll upp soppan i skålar och toppa med tomater, selleri och ost. Dekorera med en persiljekvist.

 

11:479 december, 2013

Senapssillen…

Recept

Här kommer det sista receptet som jag gjorde på Nyhetsmorgon förra veckan – Sist men inte minst – min goda senapssill som du gör på 5 minuter!

Senapssill

 

Senapssill – 1 sats

1 paket ”5 minuter sill”

1 msk grovkorning senap

1 msk dijonsenap

½ strimlad purjolök

2 msk hackad färsk dill

½ dl majonnäs

2 msk gräddfil

Salt och svartpeppar

Häll av sillagen och skölj filéerna. Skär dem i mindre bitar och lägg i en skål. Blanda ner de andra ingredienserna. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!