Blogg

Tjejresa med Pernilla Wahlgren till Rhodos – nu är vi här!

I söndags lyfte planet till Rhodos med Pernilla Wahlgren och 90 tjejer! Vi landade på ett soligt Rhodos och äventyret kan börja! Tillsammans med oss har vi flera skönhetsexperter som ska förgylla resan med att sminka, göra hår, naglar, fransar och hudanalyser i vår fina Beautylounge på plats. Vill du hänga med nästa gång – håll utkik på www.ulrikaskickstart.se eller www.joyride.se

 

Första lunchen blev en grekisk gyros vid tavernan vid havet – så ljuvligt! Programmet är i gång och det är yoga med Malin Schulz, powerwalk, afrodans och vattengympa och många intressanta föreläsningar hela veckan.

Jag ska lägga upp bilder hela veckan så ni kan följa denna tjejresa! Hälsningar Ulrika

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ny kokbok på G!

I dagarna 3 har vi börjat med en ny kokbok som lanseras i januari 2019! Det är alltid så roligt att börja en ny bok och Ulrika, min fotograf gör mina rätter så vackra på bild. Temat på boken är ännu hemlig men jag känner starkt att denna bok kommer att bli så vacker, inspirerande och efterlängtat så håll utkik under hösten när nyheten släpps!

Här bjuder jag på lite bilder hur det ser ut hemma hos mig när vi jobbar i min studio. Jag står vid spisen och Sofia skriver recept och hjälper till med det mesta. Eftersom jag har en bruten fot så får jag halta omkring men det fungerar bra!


Grönsakspaj med grillad lax till helgen!

Nu är våren här och vad passar inte bättre än en krämig västerbottenpaj med grönsaker och en nygrillad lax?

Ugnsbakad lax med citron – 4 portioner (301 kcal per portion)

600 g laxfilé

1 citron

1 msk olivolja

Chiliflakes

Salt och citronpeppar

Gräslök

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxfilén i en ugnsfast form. Pressa saften från ½ citron över laxen och ringla över olivolja. Krydda med chiliflakes, salt och citronpeppar och ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Garnera med resten av citronen och strö över färsk, hackad gräslök.

Paj med grönsaksrullar – 8 portioner (335 kcal per portion)

Pajskal

150 g smör

2 dl havremjöl

1,5 dl bovetemjöl

Lite salt

2 ägg

½ dl creme fraiche

2 dl riven västerbottenost

Salt och svartpeppar

Örtagårdskrydda

800 g morötter i olika färger

1 stor squash

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop mjöl och smör till en pajdeg, ställ den i kylen i c:a 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform och ställ in i frysen i ytterligare 30 minuter. Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter. Blanda ihop ägg, creme fraiche, västerbottenost, salt, peppar och örtagårdskrydda i en skål. Skala morötterna. Skär tunna skivor av grönsakerna med hjälp av en osthyvel eller en mandolin. Häll äggsmeten i formen, rulla ihop grönsakerna till rullar och stick ner i smeten. Grädda i ugnen i 20 minuter.

Ärtpesto (253 kcal per portion)

1,5 dl cashewnötter

3 dl gröna ärtor

½ kruka koriander

Saften från ½ citron

½ vitlöksklyfta

1 dl solrosolja eller rapsolja

1 dl olivolja

Salt och svartpeppar

Lägg cashewnötter, ärtor, koriander, citronsaft och vitlöksklyfta i en matberedare. Häll i oljan lite i taget och mixa samtidigt till en slät sås. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen stå svalt till servering.

Myntasås – 1 sats (20 kcal per portion)

2 dl matlagningsyoghurt

1 msk hackad mynta

½ vitlök solo

½ tsk honung

Blanda alla ingredienser i en skål. Ställ kallt till servering.

 

Trevlig vårhelg! Hälsningar Ulrika


Kom i form till sommaren med ”Spring Shape” och Simon Sköld!

Så härliga dagar i Stockholm med snö och solsken! Jag har ägnat helgen att vara ute och promenera med min älskade vovve – Mimmi och åkt långfärdsskridskor på Edsviken! Bor nära vattnet och när isen ligger på Edsviken är det magiskt bra!

I går träffade jag Simon Sköld på en utsökt lunch på Urban Deli i Stockholm! De har den absolut godaste råbiffen i stan – koreansk råbiff…

Simon och jag startar nu en ny kurs som heter Spring Shape där jag gör menyplaner, recept och coachar och Simon har 2 olika träningsprogram (nybörjare och mer avancerat) och peppar alla att komma i ”Vår form”. Detta är en onlinekurs som du kan gå var du än bor och den är under 4 veckor! Läs mer här och anmäl dig till nästa kursstart som är den 26 mars!

Ha en underbar tisdag alla följare! Hälsningar Ulrika


Sjögräsnudelsallad med räkor

Jag älskar sjögräsnudlar som säljs av märket Risbergs och gör ofta vardagsrätter med nudlar och grönsaker och något bra protein. Här är ett recept som är lätt att göra och vansinnigt gott! Passar dig som äter en lågkolhydratkost och kör fastedagar eftersom dessa nudlar innehåller nästan inga kolhydrater och väldigt lite kalorier.

Sjögräsnudelsallad med räkor – 2 portioner (340 kcal per portion)

500 g räkor med skal

300 g sjögräsnudlar

1 morot

100 g sockerärtor

½ broccoli

½ mango

½ dl hackad färsk koriander

Marinad

1 msk riven ingefära

½ msk sesamolja

1 msk ljus soja

1 msk ketjap manis

1 msk mirin

2 msk sweet chilisås

1 lime

salt och svartpeppar

2 msk rostade sesamfrön

 

Topping: färsk koriander

Tina räkorna och skala.  Skölj sjögräsnudlar i kallt vatten och lägg i en skål. Häll på marinaden och blanda om. Skär alla grönsaker i strimlor och blanda ner i skålen tillsammans med räkor och färsk koriander. Smaka av med salt och peppar. Toppa med hackad färsk koriander.


Häng med på Hälsoresa med mig och Pernilla Wahlgren den 29 april till Rhodos!

2000 kronor i rabatt på valfri kategori på årets skönaste resa till Rhodos. Begränsat antal platser. Boka idag!

Häng Pernilla Wahlgren och Ulrika Davidsson på en härlig vecka till Rhodos 29 april-6 maj. Det blir kvällsunderhållning med Pernilla, föreläsningar med Ulrika, yoga, vandringar, träningspass, skönhetsföreläsningar, workshops, cavamingel, goodie bags och mycket mer. Det här är en resa du inte får missa! Vi bor på Sunwing Kalithea Beach som ligger direkt vid havet.

Läs mer om resan och boka här:

DU FÅR DESSUTOM DETTA:

Rhodos Shape – en specialanpassad 6-veckorskurs för dig som åker med på Rhodosresan. Helt gratis! Värd 1.198:-.

I den kursen kommer vi peppa varandra för att vara i bästa form inför avresan! Vi äter enligt LCHF-principen (en liten andel kolhydrater och hög andel fett) med goda gräddsåser, ostar, avokado och mycket annat gott. Kursen startar måndag den 12 mars och du får inbjudan veckan innan.

När du bokat din resa skickar du ett mejl till info@ulrikadavidsson.se med ditt bokningsnummer för att få din inbjudan till Rhodos Shape innan kursstart.  Begränsat antal platser så boka idag för att försäkra dig om plats

 

 


Träningskompis eller en PT för att få ”jobbet” gjort!

I januari gav jag mig själv en nyårspresent – en PT som skulle hjälpa mig att bli starkare, framförallt överkropp och en starkare bål och rygg. Det är träningsformer som jag har svårt att motivera mig själv att träna. Ofta väljer jag en träning som jag gillar och är bra på dvs spinning, löpning och kondition så därför behövde jag en ”piska” för att komma vidare.

Jag började med min PT – Maria som jobbar på SATS i Sollentuna den 2 januari och har nu genomfört 10 pass med henne och nu känner jag verkligen vilken bra investering detta var för mig. På dessa 6 veckor har jag fått en bättre styrka, lärt mig bra övningar på gymmet och tycker dessutom att det har blivit roligt att styrketräna! Nu har jag 15 PT pass kvar och det ska bli spännande att se vilket resultat jag kommer att få. Hade jag haft någon kompis som jag kunde träna med eller få hjälp av hade det varit lysande men nu hade jag inte det och fick istället anlita ett proffs. Har du någon som du kan sätta ett mål med och börja träna tillsammans med?

Det är aldrig försent att börja och det är roligt att utmana sig själv ibland. Nu ska jag kicka igång denna måndag med ett cykelpass med Maria!

Ha en fin måndag och en härlig start på veckan!

Hälsningar Ulrika

 


Rocky road chokladbollar – perfekt till Alla hjärtans dag!

Fira Alla hjärtans dag med att baka de godaste chokladbollarna och bjud din käraste på! De är lättlagade, sockerfria och glutenfria och ljuvligt goda! Perfekt att lägga in en presentpåse och ge bort också.

Kolla gärna mitt You tube klipp på Ulrikas Hälsokök och se när jag bakar dessa godbitar!

Rocky road chokladbollar – 20 st (97 kcal per boll)

 2 msk chiafrön

1 ½ dl mjölk

2 dl mandelmjöl

2 dl havregryn

2 msk agaversirap eller flytande honung

1 ½ dl hackade fikon eller dadlar

1 ½ dl kakao

1 ½ dl jordnötter

1 ½ dl pekannötter

1 dl mörka chokladknappar

1 dl frystorkade granatäpplekärnor eller jordgubbar

 

Blanda chiafrön och mjölk i en skål och låt stå 10 min. Blanda ner mandelmjöl, havregryn, fikon, kakao och agaversirap. Hacka jordnötter och pekannötter grovt och blanda ner tillsammans med chokladknapparna. Späd med vatten tills smeten känns bra. Forma till bollar och rulla i frystorkade granatäpplekärnor. Ställ kallt i kylen eller lägg i frysen.


Bröllop i ladan ”Hemma hos Ulrika”

I helgen öppnade jag upp ladan och ordnade med Vinterbröllop för Wille (som är från Rone) och Jessica (som är från Fårö) – Så mysigt och så romantiskt bröllop!

Det var första vigseln som var i ladan ”Hemma hos Ulrika” och det var verkligen stämningsfullt! Bröllopsmiddag var en buffé med het chiligryta, ugnsbakad lax med örter, varmrökt lax, olika såser, colesalw, quinoasallad och bulgursallad och en rotfruktsgratäng. Nybakat bröd som är recept från min Gotlandsbok var populärt!

Till efterrätt blev det Nutellapannacotta och kladdkaka med grädde och frukt!

 

Ladan blir så vacker när man ordnar för bröllop och temat för denna fest var rött, vitt och svart – bordsdekorationer hölls enkla med lite vild murgröna som växer ute!

Jag öppnar min restaurang i Rone på Gotland efter midsommar och har öppet ons, tors och fre hela sommaren om ni vill komma och smaka på mina menyer och min mat!

Program för sommaren blir klart i mars.

Hälsningar Ulrika


Läckra glutenfria och sockerfria semlor!

Glutenfria och sockerfria semlor med hemgjord mandelmassa – 8 st

(415 kcal per semla)

 75 g smör

2,5 dl mjölk

½ paket jäst

1 msk fiberhusk

½ dl sukrin melis

1 nypa salt

1 msk stött kardemumma

1 tsk bakpulver

5 dl glutenfri mjölmix

1 ägg

Mandelmassa

3 dl mandelmjöl

1 dl sukrin melis

1 krm vaniljpulver

¾ dl mjölk

Till servering

3 dl vispad grädde och 1 tsk sukrin melis

Smält smör i en kastrull och häll på mjölk. Värm till 37 grader och häll över i en skål. Smula ner jästen och vispa runt tills jästen har lösts upp. Tillsätt fiberhusk, sukrin, salt, kardemumma och bakpulver. Låt stå 10 min. Blanda ner mjöl och forma till en slät deg. Lägg på en handduk och låt jäsa 40 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader. Forma degen till 8 bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Låt jäsa ytterligare 20 minuter. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och sätt in i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna. Skär bort ett lock och gröp ut bullarna så det blir ett hål. Lägg utgröpet i en skål. Gör mandelmassan genom att rosta mandelmjöl i en torr stekpanna. Lägg i skålen med bullinkromet och blanda ner sukrin melis, vaniljpulver och mjölk. Fyll bullarna med mandelmassan och toppa med vispad grädde. Lägg på locket och pudra över sukrin melis.