Blogg

Älskar min online kurs – Kickstart on the go!


På måndag den 11 feb startar en av mina favoritkurser – Kickstart on the go och det passar dig som inte vill lägga så mycket tid på matlagning och ofta äter ute men som vill få lite mer koll på vad du stoppar idag! Det är recept på matlådor som du snabbt fixar kvällen innan eller på morgonen innan du går iväg!

Jag brukar, samtidigt som jag fixar en frukost på morgonen vispa ihop en omelett och ta vad jag har hemma – det blir alltid gott. Jag brukar också göra goda röror som jag lägger i lådor och äter med krispig sallad eller några kokta ägg. Soppa den här årstiden kan lagas på helgen och håller sig länge i kylskåpet. Istället för att köpa färdiga mackor på väg till jobbet så är det både enklare, godare och hälsosammare att ta med keso, bär och lite nötter i en skål och äta vid skrivbordet.

Den här kursen bygger alltså på stor valfrihet och skiljer sig på så sätt från mina andra kurser. Du får en menyplan för två veckor som en mall med antalet kalorier du ska äta varje dag, men du lägger själv upp vad du vill äta utifrån mina recept. Inköpslistan gör du själv utifrån vad du behöver ha hemma under veckan. Du kommer få tips på vilka basråvaror som är bra att ha hemma för att alltid kunna slänga ihop en god och fräsch matlåda och frukost. Du får recept på riktigt god, hälsosam och lättlagad matlådemat och frukostar. Att ta med sig matlåda på hälsosamma recept är bra på så många sätt. En av fördelarna är att du får har stenkoll på vad din mat innehåller. Du undviker överflödiga kalorier, tillsatser, snabba kolhydrater och en stor mängd socker.

Hoppas att jag får guida dig i denna onlinekurs och du kommer att bli en matlådemästare och alla vid lunchbordet kommer titta avundsjukt på dina hälsosamma, mättande matlådor! Anmäl dig här nu så har du tid att planera innan vi startar på måndagen den 11 feb. Kursen kostar 398 kr och pågår i 2 veckor!

Under kursens gång får du:

  • 20 kaloriberäknade och lättlagade recept för lunch och middag
  • 12 kaloriberäknade och lättlagade recept för frukost och mellanmål
  • Kursmaterial med enklare näringslära, tips på vad du ska välja på restaurang, varför man ska äta lågkolhydratkost och varför jag rekommenderar 5:2 och 16:8 fasta
  • Varje dag läggs en frågetråd upp i den slutna gruppen på Facebook där du får coachning och där du varje dag kan ställa frågor till Ulrika och få peppning och stöd
  • Du följer kursen online från din Facebook, på så sätt kan du följa kursen vart du än befinner dig
  • Den slutna gruppen på Facebook öppnar på onsdagen veckan innan kursen börjar så du i god tid kan börja förbereda dig och planera

2 veckors Ketomeny – Prova Xtreme Turbo – kursstart den 4 feb!


Min Xtreme Turbo (start den 4 feb) är den striktaste onlinekurs som jag erbjuder och bygger på att äta mycket animaliskt protein och mycket gröna grönsaker! Det som även skiljer kursen från de övriga är att fastan är ännu striktare och istället för 16:8 kör vi 18:6, vilket innebär ett ätfönster på 6 timmar. Detta för att fasta ännu längre och ha en längre förbränning.

Att kickstarta betyder att du äter en lågkolhydratkost i kombination med fastedagar och olika mängd kalorier varje dag. Detta kommer göra att du går ner i vikt och lär dig äta mer hälsosamt med naturligt protein, mycket grönsaker och långsamma kolhydrater. Recepten är en blandning mellan varm och kall mat. Är det något du inte tycker om eller tål så går det alltid bra att byta ut mot andra alternativ.

Beräknad viktminskning under dessa 2 veckor är mer än 5 kg och ett perfekt sätt att tappa en storlek och komma igång med bra vanor!

Under kursens gång får du:

  • Färdigplanerad och kaloriberäknad menyplan för alla måltider
  • Kaloriberäknade recept
  • Färdig inköpslista med allt du behöver för att följa programmet
  • Kursmaterial med enklare näringslära, tips på vad du ska välja på restaurang, varför man ska äta lågkolhydratkost och varför jag rekommenderar 5:2 och 16:8 fasta
  • Varje dag läggs en frågetråd upp i den slutna gruppen på Facebook där du får coachning och där du varje dag kan ställa frågor till Ulrika och få peppning och stöd
  • Du följer kursen online från din Facebook, på så sätt kan du följa kursen vart du än befinner dig
  • Den slutna gruppen på Facebook öppnar på onsdagen veckan innan kursen börjar så du i god tid kan börja förbereda dig och planera
  • Du kommer att få ett val under första veckan med att börja med 4 dagars vattenfasta. När du vattenfastar återställs kroppens hormonella balans och fettförbränningen sätter rejäl fart. Om du inte känner att vattenfasta passar dig följer du menyplanen utan vattenfasta. Läs mer här om vattenfasta.

Hoppas vi ses på kursen – anmäl dig här!

Hälsningar Ulrika


Gör en juicing med mitt enkla program!


Att juica är ett bra sätt att bryta dåliga vanor och få ett snabbt resultat på vågen, måtten och dessutom rensa ut slaggprodukter och toxiner. Det går att likna med en städerska som kommer in och gör lite rent och fint. Känslan som infinner sig efter en juicing är härlig och det är en bra start för att fortsätta en hälsosam livsstil.

I mitt juicingprogram dricker du 6 st olika juicer varje dag som alla har olika innehåll och effekt på kroppens organ samt påverkar din juicing på olika sätt. Du behöver inte köpa en råsaftcentrifug men du behöver ha tillgång en blender, gärna en med hög hastighet så att du även kan mixa äpplen och morötter. En blender är även att rekommendera att ha i hemmet även för framtiden så det är en bra investering. Nu ingår även recept med vegetariska, lättsmälta måltider för helgen efter juicingen.

Under kursens gång får du:

  • Kaloriberäknade recept för alla juicer och soppor du ska laga
  • Färdig inköpslista med allt du behöver för att följa programmet
  • Varje dag läggs en frågetråd upp i den slutna gruppen på Facebook där du får coachning och där du varje dag kan ställa frågor till Ulrika och få peppning och stöd
  • Du följer kursen online från din Facebook, på så sätt kan du följa kursen vart du än befinner dig
  • Den slutna gruppen på Facebook öppnar på onsdagen veckan innan kursen börjar så du i god tid kan börja förbereda dig och planer

Anmäl dig här på kursen som startar den 4 februari!

Just nu! Köp Juicing Kit i vår shop och få onlinekursen Juicing för 0:-! Erbjudandet gäller kursstart 4 februari. När du har köpt ditt kit så skickas en rabattkod till dig på mejl.

Hälsningar Ulrika


Kom i gång med en bättre tarmflora!

Trött på att ha en svullen mage?

Jag träffar många i mitt jobb som kostrådgivare som har en ”problemmage” och det är inte så konstigt för 50% av Sveriges befolkning har något slags problem med sina tarmar och matsmältning. Vad beror detta på?

Själv tror jag att en av orsakerna är att vi har en för dålig kosthållning!

  • vi äter med socker än tidigare
  • vi äter mer bröd och då framförallt industriellt producerat matbröd med mycket gluten
  • vi unnar oss mer bakverk och då ofta med transfetter och onödigt mycket socker.
  • en genomsnittlig svensk äter pasta 5 ggr per vecka!
  • vi konsumerar mer mjölkprodukter
  • vi äter mycket färdigmat, snabbmat och halvfabrikat
  • vi äter för lite grönsaker
  • vi äter för lite naturligt protein
  • vi lägger för lite tid på matlagningen!

Jag har lärt mig mycket genom mina kunder som jag har hjälpt med menyplaner och lättlagade recept som har problem med sin mage och många symptom försvinner när det följer min kostplan. Anledningen är att det är en kost på naturliga råvaror som fisk, kyckling, ägg, skaldjur (lite kött), ost, naturliga fetter, mycket grönsaker och lite frukt och bär. Det är en sk antiinflammatorisk kost som reparerar din tarm, skapar en bra tarmflora samt ger energi och inte tar energi.

Jag undviker socker, gluten (sädesslag) och mjölkprodukter i min 4- veckors kostplan ”Kom i gång med en bättre tarmflora” och drar ner på kött och charkprodukter. Det är lättlagade och verkligen goda recept som tar mellan 10-20 minuter att tillaga och du får menyplaner varje vecka där det står vad du ska äta. Dessutom ger jag smidiga inköpslistor till mina deltagare och coachning  i en privat Facebook grupp varje dag. På detta sätt är det lättare att göra en kostomställning och på det viset bli av med svullen mage, trög eller lös mage, halsbränna, magknip mm.

Vill du hänga med på nästa mage- och tarm kurs så startar det den 14 januari och du kan bo var som helst och gå kursen eftersom allt är online. Så smidigt, så effektivt och så roligt att starta 2019 med ett hälsosamt tänk – eller hur?

Anmäl dig i denna länk så kommer du igång på måndag. Hoppas jag får coacha dig till en skönare mage!

Hälsningar Ulrika

 


Ny bok – Kickstarta med Ulrikas matlådor!

I dag firar jag – min nya bok finns ute i handeln och går att beställa på Adlibris till ett bra pris, 159 kr!!

Perfekt till nya året – ett hälsosamt 2019!

Egen matlåda – en klok satsning! En bok fylld med recept på frukostar, smoothies, soppor, sallader, varma och kalla rätter samt mättande mellanmål, som alla är lätta att ta med. Nu är det lättare än någonsin att lyckas få till en vardag med god och hälsosam mat! Ingen skräpmatInga konstiga råvaror och tillsatser – du vet precis vad som ligger i din matlåda! Maten är snabblagad och god och ger en skjuts åt din viktminskning. Den boostar din hälsa och ger dig rätt sorts energi. Ingen beslutsångestInget funderande på var och vad du ska äta – din goda mat är klar och väntar i matlådan. Spara tidInget flängande och köande på stan – allt ligger i matlådan, och ibland har du dessutom flera matlådor klara på samma gång. Spara pengarInga pengar i sjön på dyra och tråkiga luncher på stan – din matlåda är rena rama spargrisen! Stopp för onödig plastInga fler engångsplastlådor – allt ligger i din matlåda som kan användas om och om igen. Så på med locket på matlådan och njut av din fräscha och hälsosamma matlåda!

Hälsningar Ulrika


Mari Jungstedt följde Ulrikas kickstart och gick ner 13 kg!

För ett år sedan träffade jag deckarförfattaren Mari Jungstedt och hon ville prova ”Kom i gång med GI” på 6 veckor som är vår mest populära kurs! Sagt och gjort, så i januari 2018 satte Mari i gång och resultatet några månader senare var 13 kg lättare och flera storlekar mindre.

Snart får ni läsa om henne i tidningen ALLAS nr 3 men hon säger så här:

Med Ulrika Davidssons kickstart rasade kilona både under och efter dieten – Jag ger denna diet tio av tio!

Vad tyckte du om kursen?
– Den är helt fantastisk! Och det säger jag inte bara för att jag känner Ulrika. Det som är så trevligt är att man gör dieten tillsammans med andra i en grupp på Facebook där man kan välja hur aktiv man vill vara. Om man har det lite tufft en dag kan man gå in på gruppsidan och skriva av sig eller få lite peptalk av de andra deltagarna. Det är ett kravlöst och jättetrevligt sätt att gå ner i vikt på – utan att behöva lämna hemmet! Mari uppskattade även kursens tydlighet.

– Man får veta vad man behöver köpa hem och hur man tillagar recepten. Och att maten var god betyder mycket för mig som är en livsnjutare. När man inte får äta så mycket blir det mycket lättare att maten är så jäkla god. Det blir en smakupplevelse på samma gång. Maten var allsidig och aldrig tråkig.

Vad tycker du var svårast med dieten?
– Ingenting egentligen. Har man bestämt sig för att gå ner i vikt så blir det ganska lätt. Visst fick jag dippar ibland, men många dagar hade jag helt klart mer energi än tidigare.

Vad är du mest nöjd med efter att ha gått kursen?
– Det är faktiskt att jag har blivit smalare. Det är så mycket skönare att väga mindre – för många kilon blir en belastning. Jag är SÅ positivt inställd till den här dieten och kan varmt rekommendera den!

Vill du göra som Mari och hänga på nästa kurs i januari som startar den 24 dec och 7 januari? Läs mer här och anmäl dig nu så får du 300 kr rabatt om du uppger koden: NYKUND300. Jag hoppas att jag får hjälpa dig att göra 2019 till ditt hälsoår!


Mjuk saffranskaka utan socker och gluten till 1:a advent

Nu är det snart december och jag vill inspirera er med en himmelsk, mjuk saffranskaka!

Jag har provat att baka glutenfria lussebullar men jag blir alltid besviken när det gäller smak och konsistens. Men detta recept är väldigt gott så baka min Saffranskaka utan gluten och minimalt med socker till 1:a advent eller till Lucia!  Planera och förbered julbaket och förvara i frysen! Jag bakar med det glutenfria mjölet rismjöl och mandelmjöl som är en perfekt kombo i mjuka kakor. Sukrin finns i livsmedelsaffärer och passar bra till bakning. Jag använde både Sukrin och Sukrin Melis som är som ett florsocker.

Trevlig advent!

 Saffranskaka med vit choklad – 8 portioner (352 kcal per portion)

Tillagningstid: 30 minuter.

200 g smör

100 g vit choklad

3 ägg

2 dl turkisk yoghurt

1 dl sukrin

2 ½ dl rismjöl

2 ½ dl mandelmjöl + till formen

3 tsk bakpulver

1 paket saffran 0,5 g

Topping: Sukrin melis

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och lägg ner den vita chokladen. Vispa ihop ägg och yoghurt i en bunke och tillsätt de torra ingredienserna. Rör ihop till en slät smet och tillsätt sedan det smälta smöret.
  3. Smörj en form (25 cm) och bröa med mandelmjöl. Häll smeten i formen.
  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills en provsticka kommer upp torr. Låt kakan svalna och pudra över sukrin melis.

I love Pokébowls…

Alltså jag har fått en favoriträtt och det är Pokébowls!! Denna färgglada rätt som är så enkelt att skapa själv och variera på så många olika sätt. Basen är egentligen vitt ris och sedan lägger man på olika grönsaker och ofta rå lax eller tonfisk.

Jag laborerar lite hemma nu och tycker att denna variant med blomkålsris (istället för vitt ris) är helt ljuvligt god!

Prova gärna mitt recept här med kräftstjärtar nedan:

Pokébowl – 2 portioner (425 kcal)

1 litet blomkålshuvud rivet eller mixat

½ dl hackad koriander

Saft från ½ lime

Salt och svartpeppar

1/4 strimlad isbergssalladshuvud

50 g sockerärtor

¼ mango

1 strimlad salladslök

1 dl frysta sojabönor

200 g stora kräftstjärtar i lag

½ dl chilimajonnäs från delikatessen eller blanda ihop själv med majonnäs och sweetchilisås

Dekoration: Limeklyfta och färsk koriander

Riv blomkålen på ett rivjärn eller mixa i en matberedare till ett ris. Lägg i en skål och blanda ner koriander, limesaft, salt och peppar. Lägg strimlad sallad i botten på 2 djupa skålar. Fördela riset över. Skiva sockerärtor och skär mango i bitar. Lägg på salladen tillsammans med salladslök, sojabönor och kräftstjärtar. Toppa med chilimajonnäs och dekorera med limeklyfta och färsk koriander.

 


Glutenfri kantarellpaj!

Vill du bjuda på en kantarellpaj som dessutom är glutenfri och väldigt god så har du receptet här! Dessutom behöver du inte göra degen själv för nu finns det en god pajdeg i rulle att köpa på ICA. Lätt som en plätt! Jag fyller den med kantareller, purjolök och en av mina favoritostar St. Agur men du kan ta en annan grönmögelost om du inte hittar denna favorit!

Kanterllpaj med ädelost – 4 portioner (620 kcal)

Tilllagningstid: 1 timme

1 paket glutenfri pajdeg på rulle (märke POP! Bakery)

 

Fyllning:

2 ägg

2 dl grädde

500 g kantareller

1 gul lök

1 dl strimlad purjolök

150 g äddelost, gärna St Agur ost

Salt och svartpeppar

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Tryck ut pajdegen i en pajform med avtagbar kant.
  2. Förgrädda 10 minuter i ugnen. Höj ugnen till 200 grader.
  3. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål. Skär kantareller i mindre bitar. Skala och finhacka lök. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantareller och lök några minuter. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg ner kantarell och lökblandningen i pajskalet och smula över ädelosten. Strö på purjolök. Häll på ägg och gräddblandningen.
  5. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter. Servera med en grönsallad.

 


En nyttig variant på kanelbullar!

 

Ljuvliga bullar som är en stor favorit hos mig – framförallt när de är nygräddade…

Bärbullar med kardemumma – 20 st

14 dl dinkelsikt

1 dl råsocker

½ tsk salt

2 tsk stött kardemumma

150 g rumstempererat smör

50 g jäst för söta degar

5 dl mjölk

Fyllning 1:

250 g frysta blåbär

1 tsk vaniljpulver

1 msk vaniljsocker

1 dl råsocker

1 ägg

1 dl kokosflingor

Fyllning 2:

250 g sommarbär (t.ex. hallon, vinbär, jordgubbar, blåbär m.m.)

1 msk vaniljsocker

1 dl råsocker

1 ägg

1 dl hackade pistagenötter

Häll det mesta av mjölet i en skål. Tillsätt råsocker, salt och kardemumma. Klicka i smöret och smula i jästen. Värm mjölken fingervarm till 37 grader.  Häll mjölken över ingredienserna i skålen och arbeta degen tills den blir smidig. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Ta upp degen och knåda den smidig. Kavla ut den på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut degen till två avlånga platta och strö över blåbär, vaniljpulver, vaniljsocker och råsocker på den ena och sommarbär, vaniljsocker och råsocker på den andra. Rulla ihop till två rullar och skär ca 3 cm tjocka skivor av bulldegen.  Lägg bullarna i bullformar och jäs under bakduk i ca 30 minuter. Jäs gärna bullarna i en muffinsplåt för bättre jäsning. Sätt ugnen på 250 ̊C. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över kokosflingor över blåbärsbullarna och hackade pistagenötter över sommarbärsbullarna. Grädda i mitten av ugnen i ca 6-7 minuter och låt svalna på galler.