Bananpannkakor

Dessa pannkakor kan jag rekommendera vare sig du bara är sugen eller vill hitta ett bra alternativ till barnens frukost, mellis eller dessert. Eftersom de är både glutenfria och mjölkfria är de extra nyttiga och passar mig som går på Detox men även du som vill ha en kalorisnål pannkaka för din fastedag kanske?

Jag gräddar pannkakorna i en plättlagg och toppar med en liten klick kesella och toppar med blodapelsinfiléer och färska hallon – så gott!

Glutenfria pannkakorBlodgrapePannkaka med hallon

Bananplättar– 7 st

4 äggvitor

½ eko banan

½ dl mandelmjölk (eller vanlig mjölk)

1 msk kokosmjöl

1 msk mandelmjöl

1 ½ tsk fibershusk

1 ½ krm kardemumma

½ tsk bakpulver

½ krm salt

½ msk smör att steka i

Topping: färska hallon, kesella och blodgrape

Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en jämn smet. Hetta upp en plättlagg med smör och fördela smeten i laggen. Grädda några minuter per sida på medelvärme. Servera med en klick kesella naturell eller vanilj, färska bär och filéad blodgrape.