När jag växte upp var jag ingen tjej som gillade att röra på mig! Jag var ärligt talat ganska lat. Först när jag blev 30 hittade jag lust att börja träna och nu 10 år senare är det en del i min vardag och jag älskar det!

Hur gjorde jag då?

Jo, jag började med att inte gå ut och jogga eller tokspringa utan bara ta promenader. Varannan morgon gick jag upp lite tidigare och tog en rask promenad på 30-60 minuter. De första 3 veckorna tyckte jag att det var jättejobbigt men sedan började jag längta efter att ta min promenad och inte en gång ångrade jag mig när jag väl var ute och njöt när jag stod i duschen efter. På detta sätt ökade jag min kondition under ett år och sprang tjejmilen 2002. För mig passade löpning just då för jag kunde gå och springa när det passade mig. 2004 sprang jag Stockholm Maraton och var i väldigt bra form!

De senaste 3-4 åren har jag prioriterat ner min träning pga att jag har arbetat så mycket och det ångrar jag bittert MEN sedan 1 april 2010 har jag tränat minst 4 ggr per vecka och det ger resultat men det tar lång tid.

I dag tar jag promenader, går på spinning och core, tränar på gymmet och har i dag gått min första golfrunda på 14 år – det är ju också motion!

Vad tränar ni? Har ni några bra tips hur man kan motivera sig att komma i gång?

Hälsningar Ulrika