Den här veckan har jag lagat ny, god och lyxig mat och använt porslin från designern Lene Bjerre – så fina saker som jag gärna vill ha själv…Nedan får ni ett smakprov på ett nytt recept på en god skaldjurssoppa!
I dag vankas det “finlunch” på Restaurang 1900 med Ola och förlaget. Vi ska fira att boken har sålts i stora upplagor och utvärdera hur denna sida har varit. Vad tycker ni – har den hjälpt er lite extra när ni har följt programmet? Hälsningar Ulrika
Skaldjurssoppa – 4 port
500 gram räkor med skal
1 msk olivolja
1 dl vitt vin + 1 dl vatten
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
1-2 schalottenlökar
1 fänkål
2 dl vispgrädde
½ burk krossad tomat
salt och svartpeppar
Lite torkad chiliflakes
400 gr blåmusslor
Färska dillkvistar
Skala räkorna och lägg skalet I en stekpanna med lite olja. Stek i några minuter och häll på vin och vatten. Låt koka i ca 5 minuter. Sila av räkskalen och spara fonden. Hetta upp en kastrull med lite smör. Skala och hacka lök och vitlök. Strimla fänkål. Bryn löken i någon minut. Häll på fond, grädde och krossad tomat. Krydda med salt, peppar och chiliflakes. Låt koka i 10 minuter. Späd med vatten eller mer grädde om det behövs. Lägg i musslorna och låt koka tills de öppnar sig. Lägg till sist ner räkorna. Häll upp soppan i skålar och dekorera med en dillkvist.