Vill ni göra god sill i påsk? Här kommer 3 recept som slår alla andra sillrecept – Senapssill, Örtsill och Pepparrotsill – ät och njut på påskbordet med ägghalvor… Hälsningar Ulrika
3 sorters krämiga sillar
Senapssill – 1 sats
1 paket ”5 minuter sill”
1 msk grovkorning senap
1 msk dijonsenap
½ strimlad purjolök
2 msk hackad färsk dill
½ dl majonnäs
2 msk gräddfil
Salt och svartpeppar
Häll av sill lagen och skölj filéerna. Skär dem i mindre bitar och lägg i en skål. Blanda ner alla de andra ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
Örtsill – 1 sats
1 paket ”5 minuter sill”
1 finhackad rödlök
Skal av 1 citron
1 dl färska blandade örter t ex dill, basilika, persilja, gräslök
2 msk majonnäs
½ dl gräddfil
Salt och svartpeppar
Häll av sill lagen och skölj filéerna. Skär dem i mindre bitar och lägg i en skål. Blanda ner alla de andra ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
Pepparrotssill
1 paket ”5 minuter sill”
½ dl finriven färsk pepparot
2 msk kapris
½ dl hackad gräslök
2 msk majonnäs
½ dl gräddfil
Salt och svartpeppar
Häll av sill lagen och skölj filéerna. Skär dem i mindre bitar och lägg i en skål. Blanda ner alla de andra ingredienserna och smaka av med salt och peppar.