Vill ni göra god sill i påsk? Här kommer 3 recept som slår alla andra sillrecept – Senapssill, Örtsill och Pepparrotsill –  ät och njut på påskbordet med ägghalvor… Hälsningar Ulrika

3 sorters krämiga sillar

Senapssill – 1 sats

1 paket ”5 minuter sill”

1 msk grovkorning senap

1 msk dijonsenap

½ strimlad purjolök

2 msk hackad färsk dill

½ dl majonnäs

2 msk gräddfil

Salt och svartpeppar

Häll av sill lagen och skölj filéerna. Skär dem i mindre bitar och lägg i en skål. Blanda ner alla de andra ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

Örtsill – 1 sats

1 paket ”5 minuter sill”

1 finhackad rödlök

Skal av 1 citron

1 dl färska blandade örter t ex dill, basilika, persilja, gräslök

2 msk majonnäs

½ dl gräddfil

Salt och svartpeppar

Häll av sill lagen och skölj filéerna. Skär dem i mindre bitar och lägg i en skål. Blanda ner alla de andra ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

Pepparrotssill

1 paket ”5 minuter sill”

½ dl finriven färsk pepparot

2 msk kapris

½ dl hackad gräslök

2 msk majonnäs

½ dl gräddfil

Salt och svartpeppar

Häll av sill lagen och skölj filéerna. Skär dem i mindre bitar och lägg i en skål. Blanda ner alla de andra ingredienserna och smaka av med salt och peppar.