I dag har jag lagat julmat och julgodis hela dagen och gjort recept som innehåller få kolhydrater! Jag använder lite nya produkter som t ex kokosmjöl, sukrin och fiberhusk i mina pepparkakor. Här kan du kika på lite inspiration från min julbuffé hos Malous program “Efter tio” som sändes i går:
Hälsningar Ulrika
Nyttiga pepparkakor – 25 st
2 dl mandelmjöl
100 gr smör
½ dl sukrin
2 krm mald kryddnejlika
2 krm mald kardemumma
2 krm kanel
1 msk fiber husk
¾ dl kokosmjöl
2 äggvitor
Gör pepparkaksdegen dagen före och låt den vila i kylskåpet under natten. Smält smör, sukrin och kryddor i en kastrull. Rör ner mandelmjöl och fiberhusk. Låt stå en halvtimme och svälla. Vispa äggvitan hårt. Vänd ner äggvitan försiktigt i kaksmeten. Tillsätt kokosmjölet och blanda om till en fast pepparkaksdeg. Forma till en rulle och linda in i plastfolie. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen och tryck ut pepparkakor med hjälp av formar. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 min.