Den 1 februari 2002 vägde jag 96 kg. Det är nu 10 år sedan jag gjorde min stora viktresa neråt och tappade 30 kg på 8 månader.

Jag har sedan dess levt med en ny kostplan som innebär rikligt med fett, bra proteinalternativ och mycket grönsaker i min kost. När jag håller föredrag brukar jag säga att jag mår bättre vid 40 års ålder än vad jag gjorde när jag var 30 år. Jag är otroligt glad och nöjd att jag har lyckats hålla min fina livsstil och mår som sagt väldigt bra.

Samtidigt som jag ändrade min kost 2002 ändrade jag också min inställning till träning. Jag har aldrig varit “en träningstjej” och har ärligt talat varit lat. MEN, när jag 2002 bestämde mig för att gå ner i vikt bestämde jag mig också för att börja röra på mig. Märk väl, jag skriver röra på mig inte tokjogga! Jag började då gå promenader, 45 min varannan morgon och det var inte alltid så roligt när väckarklockan ringde kl 5 på morgonen och det  var halt, kallt och mörkt ute. Det tog 3 veckor innan jag kom på mig själv att jag faktiskt njöt av morgonpromenaden och det var inte en gång jag ångrade min promenad när jag stod i duschen efteråt. På detta sätt började jag gilla motion!

Efter 8 månader var jag 30 kg lättare och jag hade börjat jogga – jag flög ju fram men min lätta kropp! 2004 sprang jag Stockholm Marathon och det var en upplevelse – då ändrade jag min självbild – jag var inte den lata tjejen som hatade sport längre!

Jag tränade mycket mellan 2003-2007 och var i väldigt bra form. Sedan hände något – jag upplevde att jag aldrig hade tid! Jag arbetade mycket då och bortprioriterade träningen för mycket. Jag ville, hade lust men ändå blev det inte av. För 2 år sedan, runt 1 feb 2010 tog jag upp min träning igen och började på SATS Sollentuna. Jag tyckte direkt att det var roligt och funderade verkligen på hur jag hade kunnat prioriterat så fel de åren jag inte tränade. Nu var det dags att träna upp min kropp igen! Jag började gå på pass och njöt av spinning, core, body pump mm. Efter ett år anlitade jag Malin Schultz, personlig tränare på Sats och vi började träna ihop 1-2 ggr per vecka.

I dag är jag stark och har återfått min fina kondition men har nu bestämt mig för att utmana mig själv ytterligare – man blir rätt bekväm när man tränar dvs tränar samma saker och utmanar sig inte för att utveckla sig. Den 1 februari i år (alltså i onsdags) har jag nu påbörjat ett träningsprojekt. Jag ska alltså träna 3-4 timmar varannan dag (högintensiv och lågintensiv träning) och varannan dag enbart lågintensiv träning som promenader med min vovve. Detta för att se vad som händer med min kropp. I onsdags tränade jag t ex

Morgon: Gymträning 1 timme + spinning 1 timme

Eftermiddag/kväll: Spinning 1 timme + promenad 1 timme

Torsdag vila och igår PT träning, spinning, 1 mil längdskidor, i dag vila osv.

Hur gör jag då med kosten? – jo, jag tänkte att jag ska variera min kost på ett sätt som jag inte har gjort tidigare dvs att äta olika kalorier varannan dag. De dagar jag tränar hårt äter jag mer kalorier ca: 1600 och de dagar jag vilar äter jag enbart ca: 700-800 kalorier.

Spännande med nya projekt – gillar jag verkligen! Vad har ni för plan i vår? Hälsningar Ulrika